Briose - Reteta de baza

Postat de mitinita in Prajituri
23 Ian 2011 | 6466 vizualizari
Briose - Reteta de baza

De ce reteta de baza? Fiindca asta o folosesc mereu si pot fi adauga alte ingrediente:nuci,stafide,cocos,gem,cacao,etc

Ingrediente

  • 2 cup faina 
  • 3 lingurite praf de copt
  •  1/4 lingurita sare 
  • 3/4 cup zahar
  •  1 ou
  •  1 cup lapte
  •  1/4 cup ulei vegetal

Mod de preparare



Intr-un bol se pun faina,zaharul,praful de copt si sarea.

Se amesteca oul,laptele si uleiul si se adauga peste faina.

Se amesteca cu o furculita foarte usor,chiar numai pana e incorporata faina.

Daca amestecati prea tare o sa aveti briose lasate si necoapte.

Se tapeteaza forma sau se pun foile pentru briose.

Se dau la cuptorul preancalzit cam 25 minute sau pana cand iese scobitoarea curata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose - Reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic

Postat de timea

Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic

Cum se prepara  Prajitura Amandina - reteta delicioasa a unui desert clasic Blat:  Mixam albusurile spuma cu un varf de cutit de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se...

Citeste continuarea

Desert eclere cu ciocolata

Postat de Oana

Desert eclere cu ciocolata

Chiar daca pare o reteta complicata, o sa vezi ca nu e deloc greu! Pregateste mai intai cojile de eclere: pune la fiert apa cu uleiul si un praf de sare. Cand apa a inceput sa clocoteasca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2011, 11:24
imi plac ...ies asa pufoase
la 23.01.2011, 11:33
f frumoase
la 23.01.2011, 11:35
imi plac,dar ar trebuii sa nu dai cantitatile in cup ca nu stie toata lumea cate gr are
la 23.01.2011, 11:44
este la articole un tabel cu conversia din cup in grame. Eu am incercat cu o cana de 200 ml si are aceeasi marime cu cup-ul.N-am vrut sa fac eu conversia ca sa nu gresesc,un cup de faina si un cup de cocos are avea alt gramaj,
la 23.01.2011, 11:49

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking