Ingrediente
- Blatul:
- 120 g ciocolata amaruie, rupta bucatele
- 85 g unt, taiat bucatele
- 1 lingurita ness, dizolvat in 1/2 lingura apa fierbinte
- 3/4 pahar cu zahar
- 1 fiola de esenta de vanilie
- 2 oua
- 1/2 pahar cu faina
- un virf de cutit de sare
- 1/2 pahar de miez de nuca, taiata bucatele
- Crema:
- 150 g crema de brinza Almette cu smintina (o cutie)
- 40 g unt moale
- 3/4 pahar zahar pudra, cernuta
- 1/2 fiola de vanilie
- 1/2 lingurita scortisoara
- Glazura:
- 80 g ciocolata amaruie
- 20 g unt
- 1/4 pahar frisca lichida
- 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingurita apa fierbinte
Mod de preparare
Se incinge cuptorul si se tapeteaza o tava cu hartie de copt ( 20×20 cm). Eu am facut cantitate dubla, asa ca tava mea e mai mare :) Se topesc la foc mic ciocolata, untul si nessul dizolvat, pana compozitia devine omogena. Apoi se incorporeaza zaharul si esenta de vanilie. Se adauga pe rand ouale si se bate compozitia cu mixerul pana devine lucioasa. Se amesteca faina si sarea in ploaie, amestecandu-se incet, apoi se adauga miezul de nuca. Aluatul se intinde cu o lingura in tava si se coace 25 de minute. Apoi se scoate si se lasa la racit.
Pentru crema, branza se bate cu mixerul pana devine pufoasa, apoi se adauga zaharul pudra, vanilia si scortisoara si se mai bate cateva minute. Crema se unge peste blat si se lasa la rece 1-2 ore.
Pentru glazura, se topesc ciocolata, frisca, nessul dizolvat in apa si untul, amestecand incontinuu, pana glazura devine omogena. Se raceste la temperatura camerei. Se unge glazura peste crema si se pune iar prajitura la rece 3 ore.
Se taie apoi patratele si se scoate din tava. Noi n-am asteptat atat de mult, am taiat-o mai repede :), deja incepe sa se goleasca platoul :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cappuccino" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|