Brownies cappuccino cu mascarpone

Postat de ela in Prajituri
3 Feb 2012 | 9081 vizualizari
Brownies cappuccino cu mascarpone

am cumparat de 3ori almette pana am ajuns sa fac prajitura asta...am vazut-o la Oana(parca era preferata lui Catalin:))) apoi la Miha si am inteles ca este o reteta tradusa de Natalia ...o prajitura de vis,delicoasa...am adaugat doar crema mascarpone.si am pus mai putin unt la crema si am pus doua cutii de almette in loc de una..merita facuta

Ingrediente

  • BLAT
  • 120 g ciocolata de menaj neagra
  • 85 gr unt moale(lasat la temperatura camerei cateva ore)
  • 1 plic nes de 1,8gr brasero dizolvat in 1/2lingurita apa fierbinte
  • 3/4 pahar zahar
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 2 oua
  • 1/2 pahar faina
  • un praf de sare
  • 1/2 pahar miez nuca taiat marunt
  • CREMA
  • 300gr crema de brinza Almette cu smintina (2cutii)
  • 150gr crema mascarpone
  • 20gr unt moale
  • 3/4 pahar zahar pudra(eu am pus jumatate din cantitate zahar pudra cu gust de vanilie de la dr Oetker)
  • 1/2 fiola de vanilie
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • GLAZURA:
  • 80 g ciocolata de menaj
  • 20 g unt
  • 1/4 pahar frisca lichida
  • 2 lingurite ness, dizolvat in 1/2 lingurita apa fierbinte

Mod de preparare

Punem intr-o craticioara ciocolata si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si lasam sa se topeasca totul,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam bine apoi punem treptat ouale si batem bine cu mixerul .Punem faina si sarea si amestecam usor cu o lingura de lemn iar la urma adaugam nucile,omogenizand bine compozitia.

Tapetam o forma termorezistenta(a mea este 23x23cm) in care turnam aluatul si nivelam cu lingura de lemn.Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 25minute,depinde de cuptor.Scoatem si lasam sa se raceasca.Va fi un blat mai tare,gen biscuiti care se va inmuia dupa cateva ore dupa ce a fost uns cu crema.

Crema:Batem crema de branza cu zaharul pudra,adaugam apoi untul moale, crema mascarpone,vanilia si scortisoara,omogenizand bine.

Dam jos hartia de copt de pe fundul blatului si il punem inapoi in tava.Ungem blatul cu crema si dam la rece 1-2ore.

Intre timp pregatim glazura:topim ciocolata intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si mai lasam pana s-a topit totul.Lasam sa se raceasca putin la temperatura camerei apoi punem glazura peste crema si dam la rece cateva ore.

Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa,ca sa se taie frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownies cappuccino cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (76)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Postat de timea

Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300

Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme cu zmeura

Postat de privatelaura

Desert choux a la creme cu zmeura

Se pune pe foc o cratita incapatoare. Se adaugă cele doua cani si jumatate cu apa, zahăr pudră, untul. Se amestecă până se topește untul și începe să fiarbă lichidul. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.02.2012, 22:39
E o prajitura nebuuuna de buna...am facut-o si eu...ti-a iesit superb Ela
la 03.02.2012, 22:40
Asa,aduceti si de mancare.din astea nu refuz
la 03.02.2012, 22:43
stii cat imi place?pe drept numita si ''regina'' sarbatorilor de iarna!
la 03.02.2012, 22:44
Si eu vreaaaau!!!
la 03.02.2012, 22:46
buna si arata bine

Vezi toate comentariile (76)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking