Tort Suprem

Postat de Ela68 in Torturi
2 Feb 2013 | 7074 vizualizari
Tort Suprem

Acest tort l-am facut anul trecut cu ocazia zilei de nastere a tatalui meu. Pentru ca a avut mare succes, l-am repetat si de ziua mamei, cu alt design, ca pentru mamici :).

Ingrediente

  • Ingrediente blat :
  • 7 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 7 linguri zahar pudra
  • 8 linguri nuca macinata
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingura faina
  • 1 vf de sare
  • forma cu diametrul de 24 cm
  • Crema de ciocolata alba si alune :
  • 200 g de ciocolata alba
  • 300 ml de frisca lichida
  • 100 g de alune de padure macinate
  • 1 foaie de gelatina
  • Sirop de zahar ars :
  • 150 gr zahar tos
  • 200 ml apa
  • 100 ml expresso
  • Crema cappuccino :
  • 3 galbenusuri
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 100 g de ciocolata alba
  • 3 foi de gelatina
  • 100 g frisca lichida
  • 250 g de branza mascarpone
  • 4 pliculete CAPPUCCINO dizolvate in 100 ml apa

Pentru ornat ciocolata alba si extra cacao

Mod de preparare

Blatul :

Galbenusurile se freaca cu zaharul pudra pana devin o crema spumoasa. Se adaga nuca macinata, pesmetul si faina. Batem albusurile cu un praf de sare si le incorporam  cu miscari usoare in compozitia de mai sus. Se toarna compozitita intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu  30-40 min in cuptorul preincalzit.

Crema de ciocolata alba si alune :  Se pun pe foc, la Bain-Marie ciocolata si 100 ml frisca lichida pana ciocolata se topeste.Dam la o parte de pe foc si adaugam foaia de gelatina pe care am hidratat-o10 minute in apa rece.Restul de frisca lichida ramasa, se bate si se amesteca cu crema de ciocolata si cu alunele macinate.

Siropul : Se pune zaharul intr-un vas metalic la foc mic amestecand continuu pana acesta se topeste. Adaugam  apa si lasam sa fiarba pana la dizolvarea caramelului. Trebuie avut grija ca zaharul sa nu se arda, altfel, siropul devine amarui. Cand s-a racit, se adauga cele 4 linguri de expresso. Se taie blatul in doua si se insiropeaza prima foaie cu jumatate din cantitatea de sirop.  Montam un inel de tort , turnam si nivelam crema de alune lasand-o 2-3 ore la rece sa se intareasca.

Crema cappuccino : Se pun galbenusurile impreuna cu zaharul pudra la Bain Marie si se amesteca pana devine o crema omogena.Se adauga ciocolata alba amestecand continuu pana ce se incorporeaza in crema de ou. Dam la o parte de pe foc, lasam putin la racit si adaugam gelatina hidratata si cele 4 pliculete de cappuccino dizolvate in 100 ml apa.Se bate branza mascarpone si se adauga cremei de oua racita, apoi  frisca batuta. Peste crema de alune se aseaza ce-a de-a doua foaie de tort pe care o insiropam si turnam peste ea  crema de cappuccino. Se lasa la racit cateva ore, pana cremele s-au intarit si scoatem inelul de tort. Se orneaza cu triunghiuri de ciocolata sau , dupa gustul fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Suprem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Postat de merisor67

Desert cheesecake marmorat cu ciocolata si visine

Trecem biscuiții prin robot și adăugăm peste ei untul topit. Îi amestecăm bine cu untul până la omogenizare, apoi îi întindem în strat uniform la baza unei...

Citeste continuarea

Desert tort cifra

Postat de licurici_lra

Desert tort cifra

Pentru aluat, faina, migdalele macinate, untul taiat cubulete si un praf de sare, se amesteca bine. Oul se amesteca cu esenta de vanilie, apoi se adauga in aluat. se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2013, 21:39
Mulţi şi sănătoşi ani mamei şi felicitări pentru supremul tort. Arată minunat
la 02.02.2013, 21:40
Multumesc !
la 02.02.2013, 21:48
la 02.02.2013, 21:48
Multi ani si multa sanatate!
la 02.02.2013, 21:51
la multi ani!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking