Bruschete cu salata de conopida

Postat de Poliana in Aperitive / Garnituri
21 Oct 2012 | 7112 vizualizari
Bruschete cu salata de conopida

Cui nu-i plac bruschetele? Daca nu ati incercat pana acum, aceasta reteta este foarte la indemana, pentru ca nu necesita ingrediente greu de gasit, si nici o tehnica complexa. Eu m-am gandit sa fac aceste bruschete abia dupa ce am facut salata de conopida, asa ca nu se stie ce idei va vor veni voua dupa ce faceti salata.

Ingrediente

  • Ingrediente
  • paine
  • ulei de masline
  • usturoi
  • oregano
  • salata de conopida
  • rosii
  • Salata de conopida
  • 1/2 kg conopida
  • 2 linguri maioneza
  • 1 lingura smantana
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • sare, piper

Mod de preparare

Pregatim salata de conopida pentru inceput. Desfacem conopida buchetele si o punem la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.O scurgem de apa si o lasam la stors pentru cateva minute.

Pregatim maioneza dintr-un galbenus o lingurita de mustar si ulei dupa plac. Mie mi-a iesit o cantitate mai mare de maioneza dar am folosit doar 2 linguri. Usturoiul il tocam marunt, sau il presam. Ceapa la randul ei o tocam marunt.

Conopida scursa o zdrobim bine-bine cu ajutorul furculitei, adaugam maioneza, smantana, usturoiul si ceapa si amestecam bine. Punem sare si piper dupa gust.

Pentru bruschetele...eu am folosit paine de casa, dar buna trebuie sa fie si cea cumparata, ideal ar fi chiar o bagheta. Eu n-am avut bagheta, painea mea a fost facuta la masina de paine, asa ca am taiat feliile in doua. Le-am pus la cuptorul preincalzit la foc mediu (180 grade) si le-am rumenit bine.

Dupa ce am terminat partea cu painea, punem cate un strop de ulei de masline pe fiecare felie de paine, frecam cu usturoi (daca nu va place usturoiul puteti sa renutati la partea asta) si presaram putin oregano proaspat taiat fin, sau uscat. Deasupra punem cate o lingura de salata de conopida, ornam cu rosii taiate cubulete si funzulite de busuioc.


Un aperitiv simplu si excelent, sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu salata de conopida" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinte invartite cu telemea si spanac

Postat de cristeena20

Placinte invartite cu telemea si spanac

Pregatim aluatul: amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta si punem putina faina, Lasam maiaua sa creasca putin si apoi o adaugam la faina. Adaugam sarea, uleiul si iaurtul, oul si...

Citeste continuarea

Minitarte cu mozzarella si cherry

Postat de ianculubita

Minitarte cu mozzarella si cherry

Capitonam formele de tarta cu foietaj,in interior punem compozitia de oua batute cu smantana si sare,deasupra cate o felie de branza,jumatati de rosii sau intregi daca sunt mici,cate o frunza de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2012, 23:23
vreau si eu pt dimineata la mic dejun. Imi place mult salata de conopida
la 21.10.2012, 23:28
Super ptr cina.
la 21.10.2012, 23:28
hmmmm ce bine arata
la 21.10.2012, 23:29
bine arara
la 21.10.2012, 23:34
arata minunat!

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking