Bruschetta all'italiana

Postat de Oana in Aperitive / Garnituri
10 Iul 2011 | 7246 vizualizari
Bruschetta all'italiana

Ingrediente

  • doua mini-baghete, una cu faina alba, una cu faina neagra
  • 3 lingurite cu usturoi presat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 rosii mari de gradina
  • 200 g masline negre fara samburi
  • sare
  • busuioc proaspat
  • 2 lingurite condimente uscate maruntite(rosii uscate, busuioc, ceapa, usturoi)

Mod de preparare

In doua boluri pregatim toppingurile pentru bruschette. Rosiile se spala si se taie cubulete, indepartand cotoarele. Maslinele negre fara samburi se maruntesc la robot sau se toaca cuburi mici. In fiecare bol se pune cate jumatate de lingurita de usturoi presat, cate o lingurita de busuioc proaspat tocat fin, o lingurita ulei de masline si sare dupa gust. Se pun la frigider.

Baghetele se taie rondele subtiri. Intr-o tigaie teflonata se pune o lingura de ulei de masline, cand s-a incins se pune usturoiul presat si se intinde cu o spatula e toata suprafata tigaii. Se aseaza feliutele de baghete si se presara cu condimente uscate. Se lasa la foc mic pana se prajesc usor apoi se intorcsi pe partea cealalta.

Se aseaza pe un platou feliile de baghete si se pune deasupra cate o lingura de rosii maruntite sau de masline. Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschetta all'italiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor

Postat de AlexTeacher

Aperitiv paine umpluta cu cascaval si ceapa gratinata la cuptor

Painea trebuie sa aiba coaja tare, si o taiem pur si simplu pe orizontala si verticala... cat sa facem loc pentru feliile subtiri de svaiter si mozarella.  Intercalam apoi ambele tipuri de...

Citeste continuarea

Tarta cu ton si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Tarta cu ton si mozzarella

Aluatul: Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea. Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen. Il punem in folie de bucatarie si il dam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2011, 18:34
si eu fac destul de des bruschete...e o gustare usor de realizat,si foarte buna zic eu
la 10.07.2011, 18:39
la 10.07.2011, 18:41
Practic si gustos
la 10.07.2011, 18:57
Super gustarica! baietii mei le adora! acum le-au descoperit
la 10.07.2011, 18:59
Wow! Ce prezentare excelenta...delicioase sunt bruschetele tale

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking