Bucte cu gem (Buchteln)

Postat de postavaru in Dulciuri
29 Feb 2012 | 9813 vizualizari
Bucte cu gem (Buchteln)

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 10 linguri zahar
  • 3 oua
  • 35 g drojdie uscata
  • 200 g unt
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • gem (pentru umlutura)
  • ulei (pentru uns tava)

Mod de preparare

Dizolvam drojdia impreuna cu 1 lingura de zahar in putin lapte caldut. Lasam sa stea pana creste putin.

Intr-un vas incapator cernem faina. Facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, ouale si restul  de zahar. Incepem sa framantama si adaugam laptele caldut iar apoi untul topit, dar nu fierbinte. Adaugam si esentele si framantam bine.
La final adaugam uleiul si mai framantam pana obtinem unaluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.

Acoperim vasul si lasam sa stea la loc cadut pana isi dubleaza volumul (~ 1 ora si jumatate).

Rasturnam aluatul pe masa usor infainata si il impartim in 4 parti egale. Intindem o parte de aluat in foaie dreptunghiulara, nu prea groasa. Taiem foaia in patratele de ~ 6 cm. punem in mijlocul fiecarui patrat o lingurita de gem iar apoi rulam.

In tava in care le vom coace punem ulei, atat cat sa acopere fundul tavii. Tavalim fiecare bucta in ulei si apoi le asezam una langa alta in tava. Acoperim tava si le mai lasam sa stea inca 20 de minute.

Dam la cuptor, la foc potrivit pana se rumenesc frumos deasupra. Procedam la fel si cu restul aluatului.

Desprindem buctele inca calzi si le lasam apoi la racit pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bucte cu gem (Buchteln)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec pufos cu nuca

Postat de Bucataras

Chec pufos cu nuca

Cantitatile sunt pentru o tava de chec Mai intai separa ouale si mixeaza albusurile cu un praf de sare. Eu voi folosi un robot de bucatarie ca sa fie si mai simplu! Adauga apoi...

Citeste continuarea

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Postat de Valclaudia

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.02.2012, 08:55
bune bune
la 29.02.2012, 09:00
Doi barbati matinali.
la 29.02.2012, 09:12
moaaaaaaaaaama ce-ai mai "buctat" Ancuto
la 29.02.2012, 09:20
Super bune !
la 29.02.2012, 09:22
Ce sa-i fac Dia: familie mare... si pofticioasa

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking