Budinca betiva

Postat de Mama_Lizica in Prajituri
15 Feb 2010 | 7760 vizualizari
Budinca betiva

Multumesc Iuliei pentru ca mi-a fost colega de apartament si pentru aceasta reteta care a facut anii studentiei mai dulci.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 cuburi ciocolata fara crema
  • 2 linguri ulei
  • 1.5 l lapte
  • 1 esenta sau un baton de vanilie

 

Mod de preparare

Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul.

Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la cuptorul incins. Dupa vreo 10 minute, verifici: daca a inceput sa prinda forma si nu mai e lichid, torni cu polonicul, incet, 1 l lapte fierbinte (musai!). O sa se dezumfle putin, dar nu e bai.

Dai iar la cuptor, dupa 5-10 minute pui si restul de lapte si lasi la cuptorul stins pana se raceste. O dai la frigider apoi. Se serveste in castronele, cu lapte din plin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca betiva" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu rubarba si caise

Postat de mirela0911

Desert negresa cu rubarba si caise

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu sarea, zaharul brun si gemul. Se amesteca bine apoi se pune uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna peste ingredinetele lichide. Se cerne...

Citeste continuarea

Fursecuri cu unt si cocos

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu unt si cocos

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam galbenusurile. Incorporam faina, praful de copt, nuca de cocos, sarea si amestecam bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.02.2010, 20:09
Lizica , chiar ma intrebam ,de ce ''betiva''; tare interesanta!
la 15.02.2010, 20:18
interesanta reteta!
la 15.02.2010, 20:20
si eu ma asteptam sa vad ceva alcool , fiind betiva cred ca-i buna rau budinca

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking