Ingrediente
- 5 oua
- 6 linguri gris
- 4 linguri zahar
- 2 cuburi ciocolata fara crema
- 2 linguri ulei
- 1.5 l lapte
- 1 esenta sau un baton de vanilie
Mod de preparare
Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul.
Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la cuptorul incins. Dupa vreo 10 minute, verifici: daca a inceput sa prinda forma si nu mai e lichid, torni cu polonicul, incet, 1 l lapte fierbinte (musai!). O sa se dezumfle putin, dar nu e bai.
Dai iar la cuptor, dupa 5-10 minute pui si restul de lapte si lasi la cuptorul stins pana se raceste. O dai la frigider apoi. Se serveste in castronele, cu lapte din plin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca betiva" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|