Ingrediente
- cca 600 g cartofi albi
- 100 g carnat taranesc picant
- 250 g pastrama de porc
- 3 oua mari
- 150 g smatana grasa 40 % grasime
- 3 cepe rosii
- 100 g cascaval
- sare
- piper
Mod de preparare
Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1 min,apoi amestecam si carnatul si pastrama.Separat batem ouale bine,adaugam,sare,piper,smantana si cascavalul taiat mai mare.Intr-un vas de ceramica punem compozitia din tuci,peste care turnam amestecul d eou,smantana si cascaval.dam tava la cuptorul preincalzit,pentru cca 30 min,pana se rumeneste deasupra si obtinem o crusta aurie. Am servit cu smatana,cine a dorit...eu nu,era suficienta smantana din compozitie,dar eu sunt mai carcotasa-pretentioasa.....
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cartofi si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|