Budinca cu cartofi si pastrama de porc

Postat de Constelatialeu in Porc
29 Sep 2015 | 5699 vizualizari
Budinca cu cartofi si pastrama de porc

Din categoria,ce am prin frigider,ce am achizitionat de la'' Targul de Bunatati'',ce pot face rapid,sa fie si gustos si satios......si habar nu aveam cum sa-i zic chestiei asteia,noroc cu Merisor,ca m-a inspirat.....

Ingrediente

  • cca 600 g cartofi albi
  • 100 g carnat taranesc picant
  • 250 g pastrama de porc
  • 3 oua mari
  • 150 g smatana grasa 40 % grasime
  • 3 cepe rosii
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul  si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1 min,apoi amestecam si carnatul si pastrama.Separat batem ouale bine,adaugam,sare,piper,smantana si cascavalul taiat mai mare.Intr-un vas de ceramica punem compozitia din tuci,peste care turnam amestecul d eou,smantana si cascaval.dam tava la cuptorul preincalzit,pentru cca 30 min,pana se rumeneste deasupra si obtinem o crusta aurie. Am servit cu smatana,cine a dorit...eu nu,era suficienta smantana din compozitie,dar eu sunt mai carcotasa-pretentioasa.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu cartofi si pastrama de porc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Postat de Valclaudia

Chiftele in camasute de canepa cu sos de rosii si dovlecel

Pentru chiftele: -punem boabele de hrisca impreuna cu granulele de soia la fiert in 200 ml apa cu putina sare. Lasam la fiert pana se umfla hrisca. Scurgem apa ramasa si lasam la racit;...

Citeste continuarea

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Patricia_Iordache_79

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.09.2015, 21:10
la 29.09.2015, 21:14
la 29.09.2015, 21:17
la 29.09.2015, 21:25
Gata- si budinca ta cu leguma preferata
la 29.09.2015, 21:32
Gata si mancata,Merisor.Am avut niste musafiri,au picat la tanc....ca iar facusem mai mult decat mancam...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking