Budinca cu legume de vara

Postat de dentistutza in Aperitive / Garnituri
5 Iul 2010 | 12298 vizualizari
Budinca cu legume de vara

Multicolora, gustoasa si destul de rapida. Se preteaza imaginatiei ,gama de legume in sezon fiind variata. Dupa gust merge parfumata si cu putin usturoi sau patrunjel.

Ingrediente

  • 100 gr. unt
  • 1 1/2 pah.faina
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 dovlecel
  • fasole verde
  • 1/2 cutie porumb boabe
  • 1 ceapa rosie
  • sunca sau mischiulet afumat
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare,piper,
  • 2 oua mari
  • 1 cana smantana
  • 2 ligurite faina
     

Mod de preparare

Aluatul

Ingredientele se amesteca, se framanta putin (doar cat sa devina omogen) si se lasa cam o ora la frigider,in folie.

Legumele

Fasolica se da incateva clocote in apa sarata. Dovlecelul taiat rondele se inmoaie in putin ulei de masline impreuna cu ceapa taiata tot rondele subtiri. Se adauga ardeiul gras taiat fasii,porumbul bine scurs,fasolea si muschiuletul taiat cubulete. Se potriveste cu sare si piper.

Se unge si se tapeteaza cu faina o tava lunguiata,se aseaza aluatul  peste care punem legumele racite usor. Smantana se amesteca cu ouale batute si faina,se toarna uniform si se coace la foc potrivit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv tarta cu branza telemea

Postat de MotanLaOale

Aperitiv tarta cu branza telemea

Intr-un castron, se pune drojdia, zaharul, o lingurita faina, 100 ml apa calduta si se lasa la dospit 10-15 minute. Se amesteca faina cu sarea si se pune intr-un castron mare. In mijloc se...

Citeste continuarea

PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI

Postat de panacris

PLĂCINȚELE CU CARNE ȘI CIUPERCI

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, îndulcitorul/zahărul, uleiul și drojidia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2010, 23:45
VAI,ce frumos arata, parca e un material inflorat , din care mi-as face o rochita de vara !bravo, pt. idee !
la 06.07.2010, 23:51
oare de ce nu a pus nimeni aici furculitele?
la 07.07.2010, 08:56
multumesc fetele...
la 20.07.2010, 23:29
ce nebunie de colorisuper 5 furcu

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking