Budinca cu varza acra si orez

Postat de medioto59 in Mancaruri de post
25 Apr 2012 | 6368 vizualizari
Budinca cu varza acra si orez

Ingrediente

  • 1 varza acra mare sau 2 mai mici
  • 1 cana si jumatate cu orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • marar verde
  • cimbru uscat
  • 4 linguri pasta de tomate
  • ulei
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • foi de dafin

Mod de preparare

Spalam varza si daca este cazul o lasam la desarat in apa rece.Se scurge bine varza de apa si apoi se taie fasiute subtiri.Stropim varza cu putin ulei de masline si o condimentam cu cimbru  si piper.

Separat ne ocupam de orez.Curatam legumele,le spalam iar apoi le taiem-ceapa o taiem marunt,ardeiul gras il taiem cubulete iar morcovul il dam prin razatoarea mare.Incingem ulei intr-o cratita si lasam legumele la inabusit circa 10 min .dupa care adaugam orezul spalat  si o jumatate de cana cu apa.Amestecam bine si lasam pe foc circa 10 min.Adaugam marar verde taiat fin si condimentam cu sare.

Urmeaza etapa de "constructie" a budincii-intr-o tava unsa cu ulei punem jumatate din cantitatea de varza iar deasupra 2 linguri cu pasta de tomate.Urmeaza un rand de orez si apoi cealalta jumatate de varza peste care adaugam 2 linguri de pasta de tomate si cateva foi de dafin.Am turnat apa cat sa o acopere si am dat la cuptor pentru circa 1 ora.

Scoatem din cuptor. Asezonam cu marar verde si  servim cu mamaliguta si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu varza acra si orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de humus cu leurda

Postat de Bucataras

Reteta de humus cu leurda

Iată cum se prepară rețeta de humus cu leurdă: Pentru ca humusul să iasă fin și cremos, ideal ar fi să îl curățați de coaja rămasă după fiert.  Dacă nu doriți,...

Citeste continuarea

Mancare din boabe de soia

Postat de Valclaudia

Mancare din boabe de soia

Clatim boabele de soia uscate intr-o sita sub jet de apa, dupa care le lasam la hidratat cateva ore (eventual peste noapte). Indepartam cojile de pe boabe, framantandu-le intre palme,apoi punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2012, 21:50
ce buna trebuie sa fie!
la 25.04.2012, 21:51
trebuie sa fie buna
la 25.04.2012, 21:53
buna buna
la 25.04.2012, 21:56
foarte interesanta reteta medi
la 25.04.2012, 21:58
place

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking