Varză proaspătă cu orez

Postat de DinDragostePentruGatit in Mancaruri de post
9 Apr 2012 | 7862 vizualizari
Varză proaspătă cu orez

Nu-i o noutate în lumea culinară, însă e o idee pentru cei care doresc să diversifice felurile de mâncare în zile de post.

Ingrediente

  • 1 kg varză proaspătă;
  • 1 ceapă măricică;
  • 1 morcov;
  • 3/4 cană orez;
  • 500 mL roșii pisate;
  • 200 mL zeamă de la ardei copți în oțet;
  • 1 lg cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare, piper.

Mod de preparare

Se încinge uleiul într-o cratiţă, se căleşte puţin ceapa, se adaugă morcovii, varza tăiată julien sau dată la răzătoare.

Se amestecă totul iar după 3-4 minute se adaugă sucul de roşii, zeama de la ardei copţi.

Se fierbe timp de 20-25 de minute după care se adaugă orezul spălat, cimbrul, se potriveşte la sare şi se mai lasă 10-15 minute pentru a se fierbe orezul. 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză proaspătă cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Postat de diaconta

Varza a la Cluj pregatita la slow cooker Crock-Pot

Varza am taiat-o fideluta. Intr-un vas am pus doua linguri de ulei  în care am calit doua cepe pe care le-am taiat marunt si  jumatate de morcov razuit. Când ceapa a...

Citeste continuarea

Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare

Postat de mirela0911

Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare

Cum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2012, 10:20
in sfarsit pot sa mananc si eu la tine imi place varza
la 09.04.2012, 10:28
Ma bucur, poftiti!
la 09.04.2012, 10:34
la 09.04.2012, 11:00
bun
la 09.04.2012, 11:09
imi place!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking