Varza murata cu orez si afumatura

Postat de babi5 in Porc
23 Ian 2014 | 6200 vizualizari
Varza murata cu orez si afumatura

Dragii mei azi am pregatit acest fel de mincare ,pe care nu la-m facut tare de mult si parca-mi era dor .. Este buna tare

Ingrediente

  • 1 varza murata ( cca . 1 kg . )
  • 500 gr costita afumata
  • 2 cepe mai mari
  • sare
  • piper
  • 1 foaie dafin
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 300 gr orez
  • maerar verde
  • vegeta
  • 2 l apa
  • 100 ml ulei

Mod de preparare

Se toaca varza marunt si se spala bine,ceapa se curata se spala si se toaca ,costita  se taie fisiute si se prajeste.

Orezul se spala bine in citeva ape , se lasa la inmuiat .

Apoi intr-o cratita punem uleiul se adauga ceapa tocata se lasa sa se caleasca putin dupa care se adauga varza tocata se mai lasa 5 min ,sa se caleasca cu ceapa, dupa care se adauga apa fierbinte.

Se potriveste de sare,vegeta, piper.

Se adauga cimbrul si foaia de dafin si se lasa la foc mic sa fiarba.

Cind este aproape fiarta se adauga costita prajita si orezul, lasam sa fiarba la foc mic in continuare pina orezul isi mareste volumul .

Oprim focul si asezonam cu patrunjel verde . Un fel de mincare satios si gustos .

Vi-l recomand cu caldura, sunt sigura ca o sa va placa ..

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata cu orez si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Sarmalute traditionale moldovenesti

Postat de momo121

Sarmalute traditionale moldovenesti

Pentru inceput punem carnea tocata intr-un lighean. Ceapa o curatam, o spalam si o taiem cat mai marunt, apoi o punem peste carne.  Orezul il spalam in apa rece de 2-3 ori si il punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2014, 13:21
cred ca e tare buna !
la 23.01.2014, 13:21
la 23.01.2014, 13:21
bun bun
la 23.01.2014, 13:22
delicios
la 23.01.2014, 13:35
Mmmmm buna,buna!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking