Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut

Postat de medioto59 in Mancaruri cu carne
29 Mai 2011 | 7993 vizualizari
Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut

Ingrediente

  • 2 piepti de pui(circa 500g carne )
  • 500 g carne de vitel
  • 300-400 g afumatura(eu am avut ciolan afumat pe care l-am feliat )
  • foi de varza murata(45-50 buc)
  • 1 cescuta cu orez
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 3-4 linguri pasta de rosii
  • boia dulce

Mod de preparare

Foile de varza se spala iar daca sunt prea sarate si prea acre se tin cateva ore(circa 2-3 ore) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem apoi apa si pregatim frunzele pentru impachetarea sarmalelor.Cele mai bune frunze sunt cele subtiri, fara nervuri prea mari.Taiem fiecare frunza pe jumatate iar apoi cu ajutorul palmei le aplatizam putin astfel incat rularea sa se faca mai usor.

Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa taiata marunt.La acest amestec de carne folosesc mai mult ulei deoarece carnea nu este grasa.Adaugam putina apa in tigaie si cand ceapa este bine inmuiata se adauga orezul spalat in prealabil si un strop de sare.Se lasa pe foc circa -34 min. amestecand din cand in cand .Luam apoi de pe foc si lasam sa se racoreasca.

Separat se da prin masina de tocat carnea de pasare si cea de vitel.Intr-un vas amestecam cele 2 feluri de carne,amestecul de orez cu ceapa  si condimentam dupa gust cu sare, piper,cimbru uscat si boia.

Trecem la impachetatul sarmalelor:intindem frunza de varza pe masa, punem cate o lingura de amestec si apoi impachetam.Procedam asa cu fiecare frunza in parte pana cand se termina amestecul de carne.

Intr-un vas de lut (pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min.) asezam pe fundul acestuia un strat de varza murata taiata fideluta apoi asezam un rand de sarmale.Punem 1-2 linguri  de pasta de rosii peste sarmale, cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si o crenguta de cimbru.Urmeaza al doilea strat de sarmalute peste care asezam iar  pasta de rosii, putina boia dulce , foi de dafin  si piper boabe.Ultimul rand va fi cu afumatura taiata felii mai groase.Turnam apa fierbinte atat cat sa depaseasca foarte putin nivelul sarmalutelor.Se da la cuptor si se tine pana cand atat varza cat si carnea sunt bine facute(sa se poata taia usor cu furculita) si frumos rumenite.In cazul in care lichidul din vas scade atunci trebuie sa avem grija sa mai completam cu apa.

Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (48)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ardei umpluti- Punjene paprike

Postat de ctlina

Ardei umpluti- Punjene paprike

Curatam si taiem ceapa marunt. Calim ceapa in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa si lasam pe foc pana cand apa se evapora. Intr-un...

Citeste continuarea

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Postat de Constelatialeu

Tocana la ceaun, pe foc de lemne

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.05.2011, 12:10
la ce pofta mi s-a facut..pap tot de acolo arata bine tare
la 29.05.2011, 12:13
astea sigur le-ai facut pentru mine are si piept de pui si afumatura,minunat
la 29.05.2011, 12:17
mediiiii cu ce ne hranesti tu dumineca asta si cum arata
la 29.05.2011, 12:19
vina la masaaaa! deschidee usaaaaaaaaaa!
la 29.05.2011, 12:21
m-am gandit....sa aduc si prajitura cu mine, nu? sa nu vin cu mana goala!

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking