Sarmale cu varza murata in oala de lut

Postat de carla27carla in Porc
23 Feb 2013 | 4181 vizualizari
Sarmale cu varza murata in oala de lut

Cele mai bune sunt cele facute in oala de lut.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1/2 kg ceapa alba
  • 1 ardei gras rosu
  • frunze de varza murata
  • 250 gr orez
  • 250 gr sunculita afumata
  • condiment pentru carne de porc
  • cimbru,marar verde
  • bulion 200 ml
  • piper
  • 50 ml ulei
  • cimbru si marar uscat

Mod de preparare

Varza murata se desface frunza cu frunza,se spala cu apa rece si se taie cotoarele.Intr-o tigaie se incinge uleiul  se adauga ceapa tocata marunt,ardeiul gras tocat si el si 100 ml apa si sa lasa sa se inabuse .

Dupa ce s a inabusit se adauga bulionul si mararul verde tocat.Se lasa sa se raceasca.Dupa ce s a racit se amesteca cu carnea tocata,cimbru,condimente pentru carne,piper si orezul spalat .

Se ia cate o frunza de varza,se pune din umplutura si se formeaza sarmalele.In oala de lut se pune putin ulei,se pune mararul si cimbrul uscat  si cotoarele de varza .Se aseaza sarmalele,punand intre randuri felii de sunculita afumata.Cand s-au asezat toate sarmalele se acopera cu frunze de varza ,se pune apa peste ele si se dau la fiert la foc mic .Cand sunt gata se servesc simple sau cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu varza murata in oala de lut" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut

Postat de rocsi_1612

Sarmalute cu opintici (ghebe)in oala de lut

Primul lucru pe care il facem este sa punem apa in oala de lut cu o seara inainte,si o lasati asa pana a2a zi,pentru ca asa o protejati mai bine si nu riscati sa se sparga. Intai pregatim...

Citeste continuarea

Sarmale ardelenesti in oala de lut

Postat de amalia01

Sarmale ardelenesti in oala de lut

Ceapa o cureti, o speli bine sub jet de apa rece si o toci marunt. Apoi o calesti in ulei, la foc mic, pana cand sticleste. Eu am adaugat si cca 50 ml de apa. Intre timp speli bine orezul si il...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2013, 07:51
Astea-s bune!Super in oala de lut!
la 23.02.2013, 08:03
Bune sarmalele ,eu fac in fiecare sambata .
la 23.02.2013, 08:23
azi venim la pranz la tine, ca n-am gatit nimic
la 23.02.2013, 08:33
e o bunatate extraordinara!!!! ma invit la masa!!!!
la 23.02.2013, 08:43
Va invit pe toti bucatarasii

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking