Budinca de cartofi cu ficatei

Postat de rivka in Ficat
31 Iul 2010 | 9916 vizualizari
Budinca de cartofi cu ficatei

fiindca mi-a ramas gandul la budinca cu ficatei facuta de epurasha2bb am facut si eu azi adaptata cu cartofi nu cu mamaliguta, e foarte buna o sa mai repet.

Ingrediente

pt pireu : 
  • 6 cartofi maricei
  • 1 lingurita unt
  • putin lapte
  • sare
pt ficatei:
  • 500 gr ficatei pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingurita condimente pui
  • 1 lingurita praf usturoi
  • o cescuta supa
  • 2 placi subtiri de cascaval
  • jumatate de cescuta lapte
  • 3 oua
  • 1 rosie mica
  • 1 ardei rosu mic
  • 1 ceapa potrivita
  •  jumatate cescuta lapte

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare cca 15 minute.Se prepara piureul de cartofi din cartofi, unt lapte.

Se toaca ceapa marunt si se pune in cratita in cateva linguri de ulei de masline impreuna cu ficateii si lingurita de condimente pt pui si lingurita de praf de usturoi, la foc mic.Cand ficateii au prins culoare se adauga cescuta de supa si se lasa sa fiarba la foc mic sub capac mai amestecandu-se din cand in cand pana cand sunt facuti ficateii.

Se incalzeste cuptorul la cca 240 grade.

Pureul de cartofi se intinde uniform intr-o tavita de cuptor mai adanca.Deasupra se pun feliile de cascaval, se aduga ficateii , supa ramasa de la ficatei impreuna cu ceapa.

Ceapa se taie rondele rotunde subtiri, rosia se taie rondele, ardeiul se taie fasii subtiri.Se adauga toate uniform peste ficatei in tava.

Cele 3 oua se bat cu furculita imoreuna cu jumatatea de cescuta lapte si se toarna deasupra.

Se da tava la cuptor cca 25-30 minute.

Se scoate se lasa sa se potoleasca si se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu ficatei" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de ficatei cu kaizer

Postat de rocsi_1612

Mancare de ficatei cu kaizer

Ficateii ii punem 10 minute in apa rece sa mai iese din sange, ii spalam si ii punem intr-o sita la scurs. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Kaizerul il taiem fasii pe lung. Intr-o tigaie...

Citeste continuarea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

Postat de AdrianUdrea

Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.07.2010, 18:32
Este foarte buna si daca se serveste si supa inainte sau o salata langa si /sau eventual si desert...chiar este suficient pt 6 persoane zic eu.
la 31.07.2010, 18:42
ce bine arata.....
la 31.07.2010, 18:47
Eu vreau ce se vede in platou
la 31.07.2010, 18:58
asuper arata
la 31.07.2010, 20:41
Bun,bun.

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking