Budinca de cartofi noi

Postat de carmenvlad in Mancaruri de legume
4 Iun 2011 | 6777 vizualizari
Budinca de cartofi noi

Ador cartofii noi, mogaldetele mici si tari sunt preferatele mele. Spalati doar, fara sa fie curatati de coaja, prajiti sau fierti, cu marar verde sau ierburi uscate, sunt o nebunie. Astazi, insa am facut o budinca cu cartofi noi.

Ingrediente

Ingrediente

  • 500 g cartofi noi (4-5 cartofi, depinde de marimea lor si a vasului in care se prepara budinca)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 4 oua
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita boia dulce
  • Sare si piper proaspat macinat dupa gust
  • 1 lingurita Maggi, secretul gustului de legume
  • 3 felii de branza topita
  • 30 g pesmet pentru tapetat forma
  • 1 legatura marar verde proaspat

 

Mod de preparare

Se spala cartofii (nu se curata) si se fierb in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca si se taie rondele. Se presara peste ei sare si piper.
Ciupercile se fierb in apa cu sare si dupa ce se racesc se feliaza.
Se caleste ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete in 2-3 linguri de ulei. Se adauga ciupercile feliate, boiaua si secretul gustului. Se opreste focul si se lasa amestecul 5 minute sa se racoreasca.  Intr-un vas rezistent la caldura se pune restul de ulei, se tapeteza cu pesmet si se aseaza jumatate din feliile de cartofi. Se pune compozitia de ciuperci, se niveleza bine si apoi se pune restul de rondele de cartofi. Branza topita se rupe bucatele si se pune peste cartofi. Se dizolva pasta de tomate in 100 ml apa si se rastoarna peste budinca. Se da la cuptorul incins mediu pentru 30-35 de minute. Se bat ouale bine si se pun peste budinca. Se mai lasa 10 minute la cuptor sa se gratineze budinca, se opreste focul, se scoate forma si se presara marar proaspat tocat.

Se poate servi simplu cu putina smantana sau ca garnitura la o friptura de pui. La fel de bine, poate sa stea alaturi de un file de peste prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

Postat de diaconta

Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri. Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.06.2011, 17:12
place place
la 04.06.2011, 17:13
ce bunatateee....
la 04.06.2011, 17:22
ce mai salivam pe aici
la 04.06.2011, 17:35
cat de grozav arata
la 04.06.2011, 19:02
si bun si aspectuos Felicitari!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking