Budinca de chec

Postat de mena29 in Dulciuri
29 Iul 2010 | 6962 vizualizari
Budinca de chec

Am vazut pe diferite bloguri postata reteta de budinca de cozonac,pentru ca saptamana trecuta am facut mai multe checuri s-a intamplat sa-mi ramana unul si ce m-am gandit,ar fi pacat sa nu incerc o budinca de chec si uite asa a iesit ce vedeti.

Ingrediente

  • 1 chec,al meu a fost cu cacao,
  • alune prajite si rom;
  • 600 ml lapte;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 4 oua;
  • 2 linguri zahar tos.

Mod de preparare

Am taiat checul cubulete,l-am pus intr-un castron si l-am acoperit cu 200 ml lapte.Am amestecat usor sa nu se zdrobeasca si l-am lasat asa vreo 10 min.Separat am amestecat zaharul vanilat, 400 ml lapte, zaharul tos si ouale.Am uns un vas termorezistent cu rama,am presarat putin pesmet,am rasturnat in vas checul si l-am acoperit cau amestecul de lapte,oua si zahar.Am introdus vasul in cuptorul preincalzit vreo 20 min.Se poate servii si rece dar si cald,doar pudrat cu zahar sau cu sos de vanilie.

Pofta buna tuturor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de chec" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert budinca reciclata

Postat de ladydi

Desert budinca reciclata

Ungem cu unt o tava mai adanca. Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri. Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam. Turnam...

Citeste continuarea

Desert chec cu surpriza

Postat de Meea

Desert chec cu surpriza

         Pentru chec, mixăm ouăle împreună cu zahărul și uleiul până când acestea își dublează volumul.      ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.07.2010, 10:33
Mena, am ajuns prima .............sa nu-mi spui ca nu mai ai
la 29.07.2010, 10:39
Ba cum sa nu mai am,mai ales pentru tine
la 29.07.2010, 10:50
Excelenta am venit si eu cu
la 29.07.2010, 10:53
si pentru mine nu mai ai?
la 29.07.2010, 10:54
Hai repede Sylvia ca mai am

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking