Budinca de chia cu apa de trandafir

Postat de DeliciiSanatoase in Vegan / Raw vegan
13 Apr 2014 | 6417 vizualizari
Budinca de chia cu apa de trandafir

Am vazut la un moment dat apa de trandafir intr-un magazin naturist, care era de folosit la mancare, nu din aceea doar pentru fata. Deja parca ii simteam mirosul intens si aromat de trandafiri. Nu mi-a venit nici o idee atunci de cum as putea sa o folosesc si nu am cumparat. Desi de cele mai multe ori cumpar produse chiar daca nu stiu ce pot face cu ele, iar apoi merg acasa si scormonesc pe internet. Zilele trecute i-a venit randul acestui ingredient. Am luat sticluta si dupa ce am deschis-o nu ma puteam opri din mirosit. Are o aroma invaluitoare. Si uite ca prima reteta in care am folosit-o, a iesit delicioasa.

Ingrediente

  • 2 cani lapte migdale
  • 6 linguri seminte de chia
  • 2 linguri miere
  • 1 lingura apa de trandafir
  • 5 linguri goji hidratat (20 min)
  • nuca de cocos proaspata, razuita (dupa preferinte)

Mod de preparare

Intr-un bol se pune laptele de migdale, mierea, apa de trandafir si se amesteca cu un tel. Apoi se adauga treptat semintele de chia in timp ce se amesteca cu telul.

Se lasa deoparte timp de 30-40 minute pana cand semintele de chia absorb lichidul si obtinem o budinca.

Am servit-o cu goji inmuiat in apa si nuca de cocos proaspata, data pe razatoare.

Abia astept sa o folosesc si in alte retete de dulciuri.

Dupa ce incerci reteta, astept sa imi spui cum ti s-a parut si ce imbunatatiri ai adus.

Iar daca iti place, da un share sa vada si cei dragi.

Cu drag,

Valentina

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de chia cu apa de trandafir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Spread de avocado

Postat de Corina33

Spread de avocado

Foarte rapid se face: se taie in doua avocado, se scoate samburele si se curata de coaja. Se pune pulpa in blender. Se taie ceapa si ardeii, apoi se adauga peste avocado impreuna cu zeama...

Citeste continuarea

Lapte de migdale

Postat de andaoana

Lapte de migdale

Migdalele le punem intr-un castron cu apa si le lasam la inmuiat peste noapte  sau macar cateva ore (minim 3) . Cand s-au umflat putin le scurgem si le spalam sub jet de apa rece. In...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.04.2014, 12:17
foarte interesant
la 13.04.2014, 12:23
la 13.04.2014, 13:49
wooow! ce super!
la 13.04.2014, 14:09
la 13.04.2014, 14:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking