Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)

Postat de Dya in Prajituri
16 Mar 2011 | 6304 vizualizari
Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)

Astazi va prezint un desert delicios,,, Este o reteta inspirata, insa personalizata. Sper sa va placa!

Ingrediente

  • 1. Pentru foile de clatite avem nevoie de
  • 1 litru de lapte
  • 1 pahar de apa (minerala carbogazoasa)
  • 1 sticluta cu esenta de rom
  • 1 pliculet de cacao
  • 1/2 kg faina alba
  • 4 oua
  • 2. Pentru sosul de ciocolata avem nevoie de:
  • 100 g de unt
  • 300 ml de frisca lichida
  • 300 g de ciocolata alba menajera
  • 300 ml frisca batuta (la mixare se adauga si un pliculet cu intaritor de frisca)
  • 3. Pentru bananele in sirop de portocale avem nevoie de:
  • 10 banane (potrivite ca marime)taiate rondele
  • sucul si coaja rasa de la o portocala mare (sau doua mai mici :D)
  • 1 sticluta cu esenta de rom
  • 1 pliculet de zahar vanilat

Mod de preparare

Reteta urmeaza trei pasi si anume:

1. Pregatirea foilor de clatite:

Mixam toate ingredientele pana se omogenizeaza. Pentru coacerea foilor de clatite, luam cate un polonic din compozitia obtinuta si il turnam intr-o tigaie incinsa si bine unsa cu ulei. (coacem foia pe ambele parti fara sa se usuce).

2. Pregatiera sosului de ciocolata

Punem pe foc, intr-o craticioara, untul si ciocolata, iar cand s-au topit adaugam cei 300 ml de frisca lichida si lasam sa fiarba impreuna pentru 10-15 minute la foc potrivit. Dupa ce am luat sosul de pe foc il lasam la racit (ideal ar fi sa stea cat mai mult timp la rece - recomand sa fie facut cu o zi inainte!); cand este suficient de rece adaugam frisca mixata si omogenizam sosul.

3. Pregatirea siropului

Amestecam intr-un bol esenta de rom, zaharul, coaja si sucul de la portocala/e si turnam peste feliile de banane. Le amestecam cu grija fara sa le faramam si le lasam la rece aproximativ jumatate de ora pentru a se insiropa suficient.

 Acum putem trece la umplerea clatitelor :D

Intindem foile de clatite pe un platou si punem parti egale din bananele insiropate, pe fiecare foaie. Rulam clatitele si le taiem in bucati egale, dupa care le aranjam intr-un vas termorezistent, tapetat in prealabil cu putin ulei sau cu unt. Turnam sosul de ciocolata peste clatite, si, putem adauga fie migdale fie miez de nuca. Introducem vasul in cuptor pentru 20-30 minute.

Se pot servi cu frisca sau cu inghetata!

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite (cu sos de ciocolata si banane in sirop de portocale)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Briose cu migdale si cacao

Postat de Irina

Briose cu migdale si cacao

Se incalzeste cuptorul la 190 grade si se pregatesc formele pentru briose. Se pun ingredientele pe rand intr-un vas si se bat cu mixerul energic 2 minute, pana se obtine o compozitie omogena....

Citeste continuarea

Desert briose cu ciocolata

Postat de oanapl

Desert briose cu ciocolata

Mixezi ouăle cu zahărul măcinat, apoi adaugi untul topit și răcit foarte bine, laptele și omogenizezi scurt. Amesteci făina cu cacaua si praful de copt și cerni amestecul peste ouă și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.03.2011, 13:24
la 16.03.2011, 13:25
vai ce ai facut tu aici????vrei sa ma omori cu zile
la 16.03.2011, 13:33
Multumesc Aziz! Fain avatarul
la 16.03.2011, 13:34
Draga Dana ce dulce esti! Ma bucur ca iti plac!
la 16.03.2011, 13:39
Cum te simti astazi? Sper ca esti mai bine! Te pup, cu drag! Sanatate multa!

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking