Budinca de gris

Postat de mon in Dulciuri
25 Mai 2012 | 3669 vizualizari
Budinca de gris

Ingrediente

  • 4 cani lapte
  • 1 cana gris
  • 100 g unt
  • coaja de la o portocala
  • 1 praf sare
  • 5 linguri zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • sosul de capsuni
  • 500 g capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de portocale
  • 50 ml apa

Mod de preparare

Pui laptele la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Cand clocoteste torni grisul in ploaie amestecand continuu cu un tel. Lasi sa fiarba pana devine ca o smantana groasa. Opresti focul adaugi untul, esenta, coaja de portocala si amesteci bine. Pui grisul in 6 boluri mici sau cupe si lasi sa se racoreasca.

Pui intr-o cratita capsunile, zaharul, sucul de portocala si o asezi pe foc. Amesteci pana cand zaharul s-a dizolvat, adaugi apa si lasi sa fiarba pana cand sosul se leaga. Torni  sosul peste budinca de gris lasi sa se racoreasca putin si servesti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

Postat de Pungasa_Rogue

Desert Prajitura saseasca cu branza si stafide

Laptele se pune la foc intr-un vas. Cand incepe sa se incalzeasca se adauga zaharul, zaharul vanilinat, sarea si grisul si se amesteca energic cu un tel pana cand compozitia se ingroasa si devine...

Citeste continuarea

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Postat de Corina33

Desert pasca cu aluat fraged si merisoare

Pregătim întâi aluatul: se mixeaza ouăle cu zahărul și vanilia, se adaugă uleiul, iar la sfârșit făina, praful de copt și coaja de lămâie. Se frământă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2012, 23:19
la 26.05.2012, 09:26
place
la 26.05.2012, 15:02
la 26.05.2012, 18:53
la 26.05.2012, 18:59
place

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking