Budinca de macaroane cu cartofi

Postat de Corina33 in Paste
30 Iul 2010 | 7568 vizualizari
Budinca de macaroane cu cartofi

Ingrediente

  • 2 cartofi mici
  • 250 g macaroane
  • 20 g unt
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 100 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 1 ou
  • sare,piper macinat
  • nucsoara rasa
  • unt ptr ungerea tavii
  • putin parmezan ras

Mod de preparare

Intr-o oala mare se dau in clocot 3 l de apa cu 3 linguri de sare. Intre timp se curata cartofii si se taie in cubulete. Se pun cubuletele de cartofi si macaroanele in apa clocotita si se fierb timp de 5 minute.

Se scurg bine cartofii si macaroanele si se intind intr-un vas. Se adauga untul si se lasa la racit.

Se curata si se taie cubulete ceapa, apoi se caleste putin in ulei. Se spala patrunjelul, se zvanta si se toaca marunt. Se adauga peste macaroane ceapa si patrunjelul.

Se bat bine oul cu smantana. Se razuie cascavalul si se adauga peste ou si smantana, apoi se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se toarna peste paste si se amesteca.

Se unge o tava termorezistenta cu unt si se toarna amestecul in ea. Se baga tava in cuptorul rece, la nivelul inferior, apoi se incalzeste la 180 de grade si se coace aprox. 30 minute. 

Se presara deasupra parmezan si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de macaroane cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Postat de Corina33

Tagliatelle cu sos pesto si rosii uscate

Pentru sosul pesto: se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza aprox. 1 minut. Se fierb pastele in 3 litri de apa cu sare circa 3-4 minute. In alta craticioara se pune la fiert...

Citeste continuarea

Trottole cu piept de pui

Postat de Dya

Trottole cu piept de pui

Tocam prazul si ardeii si ii punem la calit, impreuna cu untul, intr-o tigaie intinsa. Pieptul de pui il taiem in fasii subtiri si il adaugam peste legume. Potrivim de gust cu sare, busuioc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.07.2010, 22:43
foarte interesant! si ieftin de realizat , banuiesc ca in loc de parmezan putem folosi cascaval linistite.
de tinut minte!
la 30.07.2010, 22:53
Rivka, astept varianta ta!
la 30.07.2010, 22:56
buna ideie corina simplu si foarte bundeci 5 f
la 30.07.2010, 23:07
Bun si usor.Pune-mi si mie o portie,ajung acum
la 30.07.2010, 23:22

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking