Budinca de orez cu branza

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
2 Feb 2012 | 17152 vizualizari
Budinca de orez cu branza

Vazut pe bucataras.ro si incercat. Foarte buna!

Ingrediente

  • 1L lapte
  • 200g orez
  • 150g zahar
  • 400g branza de vaci
  • 2 oua
  • 75g stafide
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • coaje rasa de lamaie
  • un praf sare

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert cu un praf de sare si 50g zahar si cand clocoteste se pune orezul si se fierbe 20-25 de minute pana este fiert. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Trebuie sa ramana cu lapte mai mult ca se intareste in cuptor.

Cand este gata se lasa la racit.

Stafidele se pun la imuiat in rom.

Branza se amesteca cu zaharul ramas, cu ouale, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.

Se adauga orezul racit si stafidele si se amesteca bine.

Se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

Se introduce in cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos.

Se taie rece si se consuma cu dulceata, ciocolata, frisca, scortisoara, ......

Eu am papat-o cu dulceata de visine.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Budinca de orez cu branza

Postat de rocsi_1612

Budinca de orez cu branza

Spalam orezul in doua-trei ape, il punem la scurs. Laptele il punem la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, adaugam orezul, il fierbem pana este patruns cam pe 3/4. Il luam de pe foc...

Citeste continuarea

Budincă de orez cu brânză şi ananas

Postat de Zamfira

Budincă de orez cu brânză şi ananas

Fierbem orezul în apă cu sare. Scurgem orezul foarte bine de apă. Amestecăm brânza de vaci cu celelalte ingrediente, oul, zahărul, făina, esenţele, la sfârşit ananasul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2012, 14:42
bocataras.ro ????
la 02.02.2012, 14:42
prezent!
la 02.02.2012, 14:43
si eu am in plan ceva asemanator,numai sa primesc branza
la 02.02.2012, 15:01
Multumesc! Am corectat.
la 02.02.2012, 15:26
Buna, buna

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking