Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie

Postat de simona72 in Dulciuri
6 Ian 2014 | 4605 vizualizari
Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie

Din gama ce gatim dupa sarbatori cu ce avem in casa si nu vrem sa aruncam....

Ingrediente

  • 1 cana orez cu bobul lung
  • 3 cani suc Cappy de portocala cu pulpa+ 1 cescuta
  • 1 borcan de gutui pt placinta 350 gr
  • 1 pachetel mic cu piscoturi(11 bucati)
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 plic de crema pt prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
  • 2 lingurite unt
  • 1 lingurita ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu, uns cu o lingurita ulei de floarea soarelui. Lasam sa se raceasca orezul. Eu l-am lasat peste noapte, pt ca am fiert orezul seara si nu am mai avut timp sa-l fac.

Dimineata, orezul la suprafata era uscat, asa ca l-am uns cu 2 lingurite de unt, am turnat deasupra si am distribuit uniform un borcan de gutui pt placinta si am dat vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15-20 minute.

Intre timp am pregatit crema: am pus laptele intr-un vas cu peretii inalti, am adaugat zaharul si crema la plic. Am mixat pana crema s-a ingrosat si s-a tinut bine pe paletele mixerului.

Dupa ce orezul si gutuile au stat suficient la cuptor, scoatem vasul si-l lasam sa se raceasca. Piscoturile le trecem prin cescuta de suc Cappy ramasa, le asezam peste gutui, iar peste piscoturi punem crema de vanilie.

Dam vasul la rece pt 2-3 ore, apoi se poate servi. Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Postat de Pungasa_Rogue

Tortulete-inima din clatite cu cacao si crema de ganache

Clatite: Se mixeaza oul cu sarea, zaharul si esenta de rom pana cand oul devine de culoare galben deschis. Se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza. Se unge tigaia cu ulei si se...

Citeste continuarea

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Postat de Ksenya

Desert placinte Poale -n brau cu gutui

Drojdia o desfacem in laptele cald, adaugam zaharul, zaharul vanilat si sarea si amestecam pana se dizolva. Intr-un castron cernem faina,adaugam cele 2 oua apoi incet laptele cu ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2014, 18:44
imi place
la 06.01.2014, 18:46
Bine ... ma lasati cu criminalele voastre de dulciuri ?
la 06.01.2014, 18:47
Oooo, ce bunatate de budinca! Super idee!
la 06.01.2014, 18:50
Buna cu gemul de gutui!
la 06.01.2014, 18:51
delicioasa

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking