Ingrediente
- 1 cana orez cu bobul lung
- 3 cani suc Cappy de portocala cu pulpa+ 1 cescuta
- 1 borcan de gutui pt placinta 350 gr
- 1 pachetel mic cu piscoturi(11 bucati)
- 250 ml lapte
- 3 linguri zahar pudra
- 1 plic de crema pt prajituri cu gust de vanilie de la Dr Oetker
- 2 lingurite unt
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
Mod de preparare
Spalam orezul in mai multe ape si-l punem la fiert impreuna cu sucul Cappy. Cand orezul este fiert dam deoparte craticioara si transferam orezul intr-un vas termorezistent, de yena am folosit eu, uns cu o lingurita ulei de floarea soarelui. Lasam sa se raceasca orezul. Eu l-am lasat peste noapte, pt ca am fiert orezul seara si nu am mai avut timp sa-l fac.
Dimineata, orezul la suprafata era uscat, asa ca l-am uns cu 2 lingurite de unt, am turnat deasupra si am distribuit uniform un borcan de gutui pt placinta si am dat vasul la cuptorul incins la 170 grade pt 15-20 minute.
Intre timp am pregatit crema: am pus laptele intr-un vas cu peretii inalti, am adaugat zaharul si crema la plic. Am mixat pana crema s-a ingrosat si s-a tinut bine pe paletele mixerului.
Dupa ce orezul si gutuile au stat suficient la cuptor, scoatem vasul si-l lasam sa se raceasca. Piscoturile le trecem prin cescuta de suc Cappy ramasa, le asezam peste gutui, iar peste piscoturi punem crema de vanilie.
Dam vasul la rece pt 2-3 ore, apoi se poate servi. Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu gutui si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|