Budinca de orez cu pere by Lubita

Postat de cris2711 in Dulciuri
30 Mai 2013 | 4455 vizualizari
Budinca de orez cu pere by Lubita

Cand avem pofta de ceva dulce,nu ne lasam pana nu ne facem pofta:D,cautasem aici o reteta buna si am gasit la Lubita.A iesit senzational de delicios,nu am asteptat sa se raceasca si nici pana maine sa fac poze mai bune:)Mersi Lubita;;)

Ingrediente

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 gr. branza proaspata de vaci
  • vanilie,eu am avut lichida, sau baton
  • 2 pere
  • scortisoara
  • unt pentru uns vasul termorezistent
  • pesmet

Mod de preparare

Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar.

Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat.

Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de lamaie.

Cand este orezul fiert in lapte,se ia oala de pe foc,se adauga si galbenusurile si branza de vaci.

Intre timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare si se adauga o lingura de zahar.

Cand este gata se adauga in compozitia de lapte.

Apoi se toarna in vas .

Se adauga in cuptorul preincalzit la 150° si se lasa circa 45 de minute.

In functie de cuptor poate trebuie lasat mai mult sau mai putin.

Cand este gata se intredeschide cuptorul,nu foarte mult ,pentru ca compozitia sa nu se lase.

Se lasa putin la racit si se serveste calda sau rece.

Cu siguranta merge si cu fructe,noua ne-a placut asa.

Eu am ales un vas termorezistent,tapetat cu putin unt si pesmet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu pere by Lubita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (32)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

Postat de RODIMUR

Desert tarta cu branza dulce, nectarine si afine

Mai întâi se face aluatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se mixează bine zahărul cu: untul rece, zahărul vanilinat, sarea și oul. După ce se dizolvă zahărul, se...

Citeste continuarea

Muffins cu ciocolata

Postat de xana

Muffins cu ciocolata

Intr-un castron punem faina si cacaua cu praful de copt, bicarbonatul si praful de sare. Separat amestecam zaharul cu margarina topita. Adaugam apoi laptele batut si ouale si amestecam bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.05.2013, 22:32
imi place la nebunie budinca ta
la 30.05.2013, 22:36
Sasha imi place tare mult cum a iesit,am sa o mai prepar,cu siguranta,si e simplu de facut,si numai buna si pentru copii
la 30.05.2013, 22:38
Bunaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
la 30.05.2013, 22:38
am sa o fac si eu,reteta de la tine
la 30.05.2013, 22:40
ce poate fi mai bun?!

Vezi toate comentariile (32)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking