Budinca de paste cu branza si prune

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
14 Sep 2013 | 10743 vizualizari
Budinca de paste cu branza si prune

Am preluat de la Mirela, am modificat putin si a iesit ceva foarte bun. Mie mi-a iesit dublu respectand reteta ei!

Ingrediente

  • 400 g paste (Eu am avut penne)
  • 400 g branza de vaci de la Lidl
  • 2 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g prune
  • putin unt pentru uns

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici.

Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste.

Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine.

Pastele fierte se trec pe sub jet de apa rece, se scurg si se pun intr-un castron.

Se pune si branza cu prune si se amesteca bine.

Se ung cu unt doua vase termorezistente (mie doua mi-a trebuit).

Se toarna amestecul in vase si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar ca pentru bezea,

Se scoate budinca rumenita din cuptor si se pune deasupra bezeaua cu lingura sau posul.

Eu am pus bezea numai pe una ca nu ajungea pentru amandoua.

Se introduce din nou in cuptorul dat la minim pana se face bezeaua si capata culoare.

Se serveste calduta, dar si rece este buna.

Eu am pus pe cea fara bezea gem de prune si a mers de minune.

Am pus gen de prune si alaturi de cea cu bezea si a fost tare buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Retete similare

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti...

Citeste continuarea

Cozonac-felii cu scortisoara si mere "Pull-Apart Bread"

Postat de Corina33

Cozonac-felii cu scortisoara si mere  "Pull-Apart Bread"

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea si coaja de lamaie sau portocala. Intr-o canita se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si una de lapte, apoi se toarna peste faina. Se incalzeste putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 22:08
super
la 14.09.2013, 22:08
tare delicioasa,Motanel pun de o vizita
la 14.09.2013, 22:11
la 14.09.2013, 22:13
Ce m-ai surprins M-am oprit din zambitul-la-taclale - Bucatarasesc )
Place , preiau din zbor
la 14.09.2013, 22:13
Ce faina reteta!!! Super combinatia...bagam la catastif!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking