Budinca de paste cu branza si prune

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
14 Sep 2013 | 10867 vizualizari
Budinca de paste cu branza si prune

Am preluat de la Mirela, am modificat putin si a iesit ceva foarte bun. Mie mi-a iesit dublu respectand reteta ei!

Ingrediente

  • 400 g paste (Eu am avut penne)
  • 400 g branza de vaci de la Lidl
  • 2 oua
  • 7 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 g prune
  • putin unt pentru uns

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.

Prunele se spala, se scot samburii si se taie bucati mici.

Branza de vaci se amesteca cu 5 linguri de zahar si zaharul vanilat si se amesteca pana se topeste.

Se adauga galbenusurile si prunele si se amesteca bine.

Pastele fierte se trec pe sub jet de apa rece, se scurg si se pun intr-un castron.

Se pune si branza cu prune si se amesteca bine.

Se ung cu unt doua vase termorezistente (mie doua mi-a trebuit).

Se toarna amestecul in vase si se niveleaza.

Se introduce in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra.

Albusurile se bat spuma cu doua linguri de zahar ca pentru bezea,

Se scoate budinca rumenita din cuptor si se pune deasupra bezeaua cu lingura sau posul.

Eu am pus bezea numai pe una ca nu ajungea pentru amandoua.

Se introduce din nou in cuptorul dat la minim pana se face bezeaua si capata culoare.

Se serveste calduta, dar si rece este buna.

Eu am pus pe cea fara bezea gem de prune si a mers de minune.

Am pus gen de prune si alaturi de cea cu bezea si a fost tare buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu branza si prune" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu fructe de padure

Postat de Oana

Chec cu fructe de padure

Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare. Adaugati apoi zaharul treptat pana obtineti o bezea tare. Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, ca la maioneza, apoi...

Citeste continuarea

Cheescake cu căpșuni

Postat de panacris

Cheescake cu căpșuni

Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun  biscuții mărunțiți, untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.09.2013, 22:08
super
la 14.09.2013, 22:08
tare delicioasa,Motanel pun de o vizita
la 14.09.2013, 22:11
la 14.09.2013, 22:13
Ce m-ai surprins M-am oprit din zambitul-la-taclale - Bucatarasesc )
Place , preiau din zbor
la 14.09.2013, 22:13
Ce faina reteta!!! Super combinatia...bagam la catastif!!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking