Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide

Postat de ela in Paste
21 Noi 2012 | 6426 vizualizari
Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide

am pornit de la o reteta din revista Click pe care am adaptat-o pe gustul meu..e putin cam jupuit guguluful pentru ca nu am avut timp sa il las sa se raceasca putin inainte sa il scot din forma :)))

Ingrediente

  • 400 gr paste spirale
  • 5 oua
  • 5 liguri faina
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri stafide
  • 5 linguri nuca macinata
  • 4 linguri migdale macinate
  • zahar pudra pentru decor
  • sare
  • unt si faina pentru tapetat vasul

Mod de preparare

Punem la fiert  o oala cu apa si putina sare.Cand apa incepe sa fiarba,rasturnam pastele in ea.Fierbem pastele al dente.Le scoatem intr-o sita si le lasam la scurs.

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra cateva minute.

Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam compozitia de galbenusuri.Punem treptat faina si amestecam usor cu o lingura de lemn.Incorporam apoi nuca,migdalele si stafidele,omogenizand bine.

Ungem cu unt si tapetam cu faina un vas termorezistent in care turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit la 180grade,cam 50minute.Scoatem si lasam la racit putin,apoi rasturnam compozitia pe o farfurie si presaram deasupra zahar pudra.E buna atat rece cat si calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu nuca,migdale si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Postat de gurita_ta2005

Gnocchi cu creveti in sos de portocale

Gnocchi se pun la fiert in apa sarata, se lasa timpul scris pe ambalaj. Crevetii se pun intr-o tigaie cu ulei de masline si ceapa taiata julienne pana se inmoaie putin. Portocala o spalam, o...

Citeste continuarea

Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

Postat de simona72

Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

Se curata ceapa, se toaca marunt si se celeste in putin ulei de masline pana devine sticloasa. La final se adauga usturoiul taiat marunt si se caleste impreuna cu ceapa pentru inca 1 minut....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2012, 06:05
Vin cu cafeaua la tine, ca tare bine arata budinca ta!
la 21.11.2012, 06:16
Cică un pic jupui guguluful las' că-l reparăm noi, numai trimite juma' din el pentru teste
la 21.11.2012, 06:18
Cu nuca,migdale,stafide......cate bunatati!
la 21.11.2012, 07:39
Super faina budinca de paste
la 21.11.2012, 08:08
ce bun trebuie sa fi fost...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking