Budinca de vanilie

Postat de ionela2682 in Dulciuri
29 Iun 2011 | 3772 vizualizari
Budinca de vanilie

Identica la gust si aspect cu cea din comert.....dar home-made!!!!

Ingrediente

  • 800ml lapte
  • 50 g +50 g zahar
  • 30 g amidon
  • sare
  • 2 oua mari+1 galbenus
  • 1 esenta de vanilie
  • 50 g unt

Mod de preparare

-4OOMl lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda

-2 oua+1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte

-peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert,amestecand cu telul continuu

-se transfera compozitia in oala in care a fiert laptele si se tine pe foc ,amestecand mareu,pana se ingroasa..o tineti pana obtineti consistenta dorita

-se ia de pe foc si se adauga untul si seenta de vanilie,se amesteca bine pana ce untul se va dizolva complet in budinca

-se toarna in cupe sau intr-un bol se lasa sa se raceasca dupa care poate fi servita.

http://www.joyofbaking.com/VanillaPudding.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Postat de Bucataras

Budincă de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor

Cum se prepara Budinca de cozonac cu afine și căpșuni - Rețeta unui desert savuros și ușor: Preîncălziți cuptorul la 190°C. Tăiați cozonacul în cuburi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.06.2011, 11:52
la 29.06.2011, 12:17
buna buna
la 29.06.2011, 12:20
Foarte buna.....
la 29.06.2011, 12:55
la 29.06.2011, 12:56
foarte foarte buna si imi place foarte mult si fomatul zaharului de deasupra

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking