Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

Postat de ctlina in Aperitive / Garnituri
19 Aug 2019 | 161 vizualizari
Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica

Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu. Nu are gluten, este bogata in proteine, contine putine calorii ....dar sa revenim la reteta noastra. Calentica sau mai des numita karantika, este o budinca algeriana originara din orasul Oran. O puteti cumpara calda la vanzatorii ambulanti din marile orase. Este o mancare ieftina, consistenta si economica. Se poate servi cu sos de rosii picant asezonat cu harissa. Este des parfumata cu chimen si arozata cu ulei de masline. Ideala in perioada de post. https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/budinca-sarata-algeriana-cu-faina-de.html

Ingrediente

  • 200 gr de faina de naut bio
  • sare
  • 1 lingurita de chimen (am pus seminte)
  • 50 ml de ulei
  • 50 ml de lapte
  • 2 oua
  • 3 portii de branza topita
  • 1 plic de praf de copt
  • 900 ml - 1 l de apa rece

Mod de preparare

Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea.

Amestecati bine cu un tel sau la robot.

Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu.

Am pus 900 ml de apa.

Compozitia este foarte lichida.

Am lasat sa se odihneasca 1 h.

Amestecati si varsati intr-un vas uns (20/30 cm).

Dati la cuptorul incalzit la 180° C timp de 40-45 minute.

Budinca se va colora usor la suprafata.

Verificati cu lama unui cutit daca este coapta, trebuie sa iasa uscata.

Cand este gata presarati un pic de chimen pudra si arozati cu un pic de ulei.

Eu am ras deassupra branza ricotta sarata si presarat paprika afumata.

Taiati-o portii si serviti-o calda. Cu o salata este minunata si este un fel de mancare complet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Retete similare

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Postat de Sim0naWorld

Pariziene cu cascaval si carnat stik

Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat...

Citeste continuarea

Omleta cu legume si salam

Postat de caroline

Omleta cu legume si salam

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel.  Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 19.08.2019, 22:31
la 19.08.2019, 22:38
la 20.08.2019, 07:45
interesanta!
la 20.08.2019, 09:56
Cred ca a iesit tare buna!
la 20.08.2019, 20:15

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking