Ingrediente
- 200 gr de faina de naut bio
- sare
- 1 lingurita de chimen (am pus seminte)
- 50 ml de ulei
- 50 ml de lapte
- 2 oua
- 3 portii de branza topita
- 1 plic de praf de copt
- 900 ml - 1 l de apa rece
Mod de preparare
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea.
Amestecati bine cu un tel sau la robot.
Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu.
Am pus 900 ml de apa.
Compozitia este foarte lichida.
Am lasat sa se odihneasca 1 h.
Amestecati si varsati intr-un vas uns (20/30 cm).
Dati la cuptorul incalzit la 180° C timp de 40-45 minute.
Budinca se va colora usor la suprafata.
Verificati cu lama unui cutit daca este coapta, trebuie sa iasa uscata.
Cand este gata presarati un pic de chimen pudra si arozati cu un pic de ulei.
Eu am ras deassupra branza ricotta sarata si presarat paprika afumata.
Taiati-o portii si serviti-o calda. Cu o salata este minunata si este un fel de mancare complet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca sarata algeriana cu faina de naut /Karantica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|