Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

Postat de merisor67 in Aperitive / Garnituri
27 Sep 2014 | 24690 vizualizari
Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata

Pot sa spun ca sunt de efect dar si bune in acelasi timp.

Ingrediente

  • 1 cartof mare
  • apa pentru fiert cartoful
  • 150 gr cascaval Delaco
  • 150 gr sunca presata
  • 2 oua
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 250 ml ulei
  • 200 gr pesmet

Mod de preparare

Spalam cartoful bine si il punem la fiert, cu coaja, in apa cat sa-l acopere.

Nu il lasam sa fiarba definitiv, ci doar sa se patrunda putin. 

Cartoful fiert si racit(il trecem prin jet de apa rece), il curatam de coaja si il dam pe razatoare.

De asemeni dam pe razatoare si cascavalul si sunca presata.

Intr-un bol amestecam aceste ingrediente date pe razatoare si adaugam condimentele si ouale.

Omogenizam bine totul, apoi formam mingiute cat o nuca, pe care le trecem prin pesmet.

Le vom trece de cateva ori prin pesmet sa se acopere bine partea exterioara.

Intr-un vas antiaderent si mai micut, punem uleiul la incins.

Scufundam cateva bulete si le lasam sa se prajeasca cateva minute pana se rumenesc frumos la suprafata.

Primele bulete le vom lasa mai mult la prajire, apoi din ce in ce mai putin pentru ca se vor colora mai intens, datorita arderii uleiului.

Scoatem buletele cu ajutorul unei palete si le asezam pe prosoape de hartie absorbanta.

Au iesit si frumoase si gustoase.

Le servim ca aperitive cu legume proaspete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de cascaval cu cartofi si sunca presata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Terina cu carne tocata si piept de pui

Postat de rocsi_1612

Terina cu carne tocata si piept de pui

Curatam ceapa si o tocam cat mai marunt. Indepartam cozile la patrunjel, il tocam. Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servetel si il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam...

Citeste continuarea

Briose cu branza

Postat de Corina33

Briose cu branza

Se bat ouale cu un praf de sare, Se adauga iaurtul si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. La sfarsit se adauga oregano si branza data pe razatoare. Aluatul rezultat se pune in forme...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.09.2014, 11:12
imi plac mult
la 27.09.2014, 11:17
ce bine arata
la 27.09.2014, 11:18
vai cat de frumoase sunt
la 27.09.2014, 11:20
la 27.09.2014, 11:25
Multumesc, dragilor!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking