Bulete de morcov

Postat de adnia in Aperitive / Garnituri
25 Ian 2013 | 3969 vizualizari
Bulete de morcov

Stiti si voi cum e cu copiii mofturosi, nu? Puteam sa nu am si eu parte de asa ceva?:)) Ei, in disperare de cauza ( a se citi "pana de inspiratie"), am recurs la aceasta idee, incercand,din nou, sa merg pe principiul combinarii a ceea ce accepta si ceea ce nu. Asa s-au nascut aceste bulete de legume dragute si gustoase! Pe langa asta, mi-au placut si mie taaaare mult!

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • - 1 morcov mediu
  • - cateva cubulete dovlecel (cca 150 gr)
  • -1/2 ceapa medie
  • -1/2 ardei gras
  • -vegeta naturala
  • -sare, piper dupa gust
  • -putina branza sarata de oi (puteti folosi orice branza sarata)
  • -pesmet
  • -putin cascaval ras pt. decor

Mod de preparare

Prepararea acestor mici chiftelute de legume se face foarte usor si rapid: se pun la scurs cubuletele de dovlecel (ale mele au fost proaspat decongelate, deci au necesitat ceva timp). Intre timp se rade fin morcovul, iar bucata de ardei se rupe in cateva bucati. Dupa ce s-a scurs foarte bine  dovlecelul, se iau toate legumele, vegeta sare si piper si se pun in blender, impreuna cu branza rupta in bucati si se paseaza bine. Piureul obtinut se amesteca apoi cu putin pesmet, ca sa lege compozitia (daca aceasta este mai moale, se adauga mai mult pesmet, dar preferabil este ca acestea sa nu aiba prea multa apa). Se formeaza bilute care se dau prin pesmet, apoi se prajesc cateva min. in ulei. incins. Se servesc calde cu putin cascaval ras deasupra.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulete de morcov" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Bilute din cartof cu unt

Postat de silvianart

Bilute din cartof cu unt

O simpla gustarica, nu avem nevoie de cantitati in aceasta reteta simplista, o gatim dupa bunul plac. Cartofii ii  punem la fiert cu putina sare, cand este au fiert, ii scoatem, ii pasam si...

Citeste continuarea

Supa crema de morcovi si ghimbir

Postat de Adinuta

Supa crema de morcovi si ghimbir

Pasul 1: Am spalat bine, curatat si taiat cubulete toate legumele. Intr-un vas in care am mai calit si stiu ca nu se prinde, am pus la incins un pic de ulei. Cand l-am vazut ca da sa sfaraie, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2013, 21:13
trebuie sa fie tare bune
la 25.01.2013, 21:13
copil mofturos? nu am auzit )
la 25.01.2013, 21:21
bun...
la 25.01.2013, 21:23
eu daaaaaaaaaa, Laura..cu varf si indesat
la 25.01.2013, 21:39
)

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking