Supa crema de morcovi si ghimbir

Postat de Adinuta in Vegan / Raw vegan
11 Mar 2010 | 11300 vizualizari
Supa crema de morcovi si ghimbir

Am gasit o reteta buna si cremoasa. Dar avea unt si zeama de pui si smantana... si am modificat-o, pentru ca am vrut o supa numai cu legume, mai usoara. I-am adaugat si niste telina, praz si pastarnac. Singurul lucru pe care l-am pastrat, a fost sotarea legumelor. In principiu nu imi place sa calesc legumele la o supa, dar le-am tinut foarte putin la foc iute, doar cat sa lase un pic de aroma in ulei. Intre timp am facut-o si fara calire si a iesit la fel de buna. I-am adaugat si o jumatate de mar. In fuctie de preferinte, puteti sa ii mai adaugati legume sau fructe care i s-ar potrivi. Pofta buna!

Ingrediente

  • 1 cana si jumatate de ceapa taiata marunt
  • o lingurita de ghimbir ras (curatat de coaja in prealabil)
  • o lingurita si jumatate de catei de usturoi taiati marunt
  • cam un kilogram de morcovi curatati si taiati cubulete
  • 2 rosii taiate cu bulete
  • o bucatica de telina (cam un sfert)
  • o jumatate de praz (cam cat o palma de lung)
  • un pic de sos de soia
  • o radacina mica de pastarnac
  • o lingurita rasa de coaja de lamaie
  • 2 lingurite de suc proaspat de lamaie (optional)
  • verdeata pentru decor

Mod de preparare

Pasul 1: Am spalat bine, curatat si taiat cubulete toate legumele. Intr-un vas in care am mai calit si stiu ca nu se prinde, am pus la incins un pic de ulei. Cand l-am vazut ca da sa sfaraie, am aruncat peste el ceapa, usturoiul si ghimbirul. Am amestecat rapid cateva secunde, am pus si restul de legume, am mai amestecat un pic si am pus apa cat sa acopere.

Pasul 2: Am lasat totul sa fiarba la foc mic, cam 20 minute. Apoi am oprit. Am varsat apa din oala in alt vas si le-am lasat sa se raceasca separat. Eu fac asta si ca masura de precautie... adica atunci cand trec la partea de mixat, adaug din supa obtinuta cate un pic peste piureul de legume. In caz ca am pus prea multa apa la fiert, nu risc sa fac si supa crema prea apoasa, ii adaug pe rand pana obtin la consistenta dorita. Totodata, avand legumele expuse separat sub ochiul meu critic, pot alege sa scot dintre ele ceapa si prazul pe care prefer sa nu le retin in crema :)

Pasul 3: Avand legumele cat de cat racite si alese, pun un pic de supa peste ele si incep sa le fac piure cu blenderul. Mai adaug supa, mai mixes, pana obtin ce vreau. Apoi pun oala cu crema inapoi pe foc, ii adaug un pic de sos de soia si piper. Cand clocoteste, opresc. Se poate adauga inca un pic de zeama de lamaie pentru cei ce o prefera mai acrisoara. (eu am pus in farfurie, la servire)

Am servit cu morcov ras, piper si codite verzi de ceapa. Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa-crema de morcovi cu condimente si lapte de cocos

Postat de comanligia

Supa-crema de morcovi cu condimente si lapte de cocos

Am inceput cu legumele,le-am cutatat si le-am spalat. Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline,apoi am adaugat morcovii taiati bucati mai mari. Dupa ce s-au calit...

Citeste continuarea

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Postat de Anett

Supa crema de morcovi cu ghimbir

Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam chimenul. Cand incepem sa simtim aroma chimenului, adaugam ceapa tocata si calim pentru cateva minute. Adaugam ghimbirul, sarea si piperul si amestecam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2010, 22:56
Si eu am facut supa asta cu ghimbir.E delicioasa!
la 12.03.2010, 15:40
ma bucur ca ti-a placut!
la 19.03.2010, 18:08
arata f bine dar unde pot sa gasesc ulei de susan si sos de soia? am cautat in mai multe locuri si n-am gasit
la 20.03.2010, 20:54
niko, multumesc! ai incercat in carrefour la raftul cu alimente asiatice?

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking