Ingrediente
- 1 cana si jumatate de ceapa taiata marunt
- o lingurita de ghimbir ras (curatat de coaja in prealabil)
- o lingurita si jumatate de catei de usturoi taiati marunt
- cam un kilogram de morcovi curatati si taiati cubulete
- 2 rosii taiate cu bulete
- o bucatica de telina (cam un sfert)
- o jumatate de praz (cam cat o palma de lung)
- un pic de sos de soia
- o radacina mica de pastarnac
- o lingurita rasa de coaja de lamaie
- 2 lingurite de suc proaspat de lamaie (optional)
- verdeata pentru decor
Mod de preparare
Pasul 1: Am spalat bine, curatat si taiat cubulete toate legumele. Intr-un vas in care am mai calit si stiu ca nu se prinde, am pus la incins un pic de ulei. Cand l-am vazut ca da sa sfaraie, am aruncat peste el ceapa, usturoiul si ghimbirul. Am amestecat rapid cateva secunde, am pus si restul de legume, am mai amestecat un pic si am pus apa cat sa acopere.
Pasul 2: Am lasat totul sa fiarba la foc mic, cam 20 minute. Apoi am oprit. Am varsat apa din oala in alt vas si le-am lasat sa se raceasca separat. Eu fac asta si ca masura de precautie... adica atunci cand trec la partea de mixat, adaug din supa obtinuta cate un pic peste piureul de legume. In caz ca am pus prea multa apa la fiert, nu risc sa fac si supa crema prea apoasa, ii adaug pe rand pana obtin la consistenta dorita. Totodata, avand legumele expuse separat sub ochiul meu critic, pot alege sa scot dintre ele ceapa si prazul pe care prefer sa nu le retin in crema :)
Pasul 3: Avand legumele cat de cat racite si alese, pun un pic de supa peste ele si incep sa le fac piure cu blenderul. Mai adaug supa, mai mixes, pana obtin ce vreau. Apoi pun oala cu crema inapoi pe foc, ii adaug un pic de sos de soia si piper. Cand clocoteste, opresc. Se poate adauga inca un pic de zeama de lamaie pentru cei ce o prefera mai acrisoara. (eu am pus in farfurie, la servire)
Am servit cu morcov ras, piper si codite verzi de ceapa. Sper sa va placa!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|