Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

Postat de panacris in Fructe de mare
18 Iun 2019 | 3249 vizualizari
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

  O noua idee pentru o salată de vară, sățioasă, tot cu bulgur dar aromatizată cu fructe de mare! ;)

Ingrediente

  • Bulgur SanoVita cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ceapa verde 1 legătură,
  • Lămâie 1-2 bucăți,
  • Midii din conservă cca. 100 g,
  • Tentacule de caracatiță în ulei cca. 100 g.

Mod de preparare

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.

După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă: ceapa verde curățată, tocată mărunt, midiile și tentaculele  de caracatiță, scurse de uleiul din conservă, zeama celor două lămâi.

Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata obținută se lasă le rece minim 15 minute până la servire.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (4)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Postat de Satisfyyourcravings

Legume la tigaie cu creveti si carnat afumat

Crevetii se decongeleaza, daca este nevoie. Carnatul se taie felii, legumele se taie cuburi/felii si se indeparteaza boabele de porumb de pe stiuleti.  Se amesteca crevetii cu 1/2 lingura...

Citeste continuarea

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Postat de panacris

Supa crema de anghinare, sparanghel, rosii, ardei cu topping de calamari

Ceapa și usturoiul curățate și tocate mărunt se călesc în uleiul de măsline, pănâ devin translucide, apoi se adaugă inimile de anghinare, tijele de sparanghel,roșiile și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.06.2019, 21:43
la 19.06.2019, 10:00
la 19.06.2019, 21:00
la 20.06.2019, 10:04

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking