Bulion cu rosii de gradina

Postat de Constelatialeu in Bulion
30 Ian 2013 | 5543 vizualizari
Bulion cu rosii de gradina

Anul trecut,desi a fost un an secetos,s-au facut niste rosii delicioase si multe,nu s-au mai manat ca in anii trecuti

Ingrediente

  • 5-6 kg rosii carnoase si zemoase
  • 1-2 linguri sare mare
  • 1-2 linguri zahar

Mod de preparare

Rosiile se spala se taie bucati si se dau prin separatorul de rosii. Sucul extras se pune in tuci de fonta, se adauga sarea si zaharul si se lasa la fiert la foc domol. Il scadem in functie de cat de gros vrem sa avem bulionul. Cand consideram ca a scazut suficient stingem focul si ne pregatim sa-l punem in sticle. Sticlele au fost inainte spalate si uscate bine. Il punem fierbinte in sticle si deasupra turnam un pic de ulei incins, legam bine sticlele cu ceolofan sau capace. Acoperim sticlele cu o patura si le lasam pana a doua zi sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion cu rosii de gradina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Postat de mirela0911

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Intr-o oala se pune apa rece si se adauga pieptul de pui spalat. Se lasa sa fiarba si se spumeaza de cate ori este nevoie. Cand nu mai face spuma, se pune ceapa curatata si crestata in patru si...

Citeste continuarea

Mancare din carne de vita cu cartofi si ierburi de gradina

Postat de panacris

Mancare din carne de vita cu cartofi si ierburi de gradina

  Carnea se curăță, se taie cubulete si se amestecă cu făina, apoi se pune la prăjit, cca. 5 minute la foc iute cât să prindă o crustă. Ceapa curățată, se toacă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2013, 18:08
Tot asa il fac si eu, dar nu-i mai pun ulei deasupra.
la 30.01.2013, 18:09
Aşa Cleme, că mi-ai dat o idee. Şi eu am ceva poze cu bulionul. Să le pun pe site, facem concurs
la 30.01.2013, 18:26
bun!
la 30.01.2013, 18:38
buun
la 30.01.2013, 18:50
Parinte,pune poza,ca stiu sigur ca-s rosii din alea bune.Doar am cercetat solarul....

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking