Bulion preparat in casa
Postat de Sidy in Bulion
24 Aug 2010 | 10437 vizualizari
E vremea rosiiloooooooooooooooooor.........
Ingrediente
- Rosii bine coapte cite vreti voi...
Mod de preparare
Rosiile se spala se taie feliute si se pun la fiert intr-un castron mare.Se invarte cu lingura de lemn ca sa nu se prinda de fund. Cind s-au zdrobit si sunt fierte rosiile le dam prin masina de stors rosii avind grija ca sunt fierbinti. Sucul obtinut se pune din nou la fiert si se fierbe pina se mai ingroasa putin.
Eu nu mai adaug nici sare nici ulei sau alti conservanti... Bulionul rezultat il bagam in sticle , inchidem bine sticla cu dopul prin insurubare si punem sticlele intr-o cutie captusita cu paturi. Acoperim si deasupra cu patura si lasam sticlele in acest pat cald pina se racesc. Apoi se pun in camara , iar cind veti gusta bulionul veti simti gustul placut al rosiei proaspete...
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion preparat in casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Postat de mihaelar63
Daca preparati ciorba cu carne, prajiti putin carnea in ulei ca sa-si imprumute gustul bun.
Spalati, curatati si maruntiti ceapa, ardeiul si radacinoasele.
Cartofii si...
Citeste continuarea
Postat de MyFancyCake
Amestecam drojdia cu zaharul si cu jumatate din cantitatea de lapte caldut. Lasam drojdia la crescut 10 minute, apoi o adaugam peste faina proaspat cernuta amestecata cu sare.
Amestecam apoi...
Citeste continuarea
Comentarii
la 24.08.2010, 20:25
imi place..sunteti toate niste gospodine pe aici
la 24.08.2010, 22:35
Sidy, ce bine ca te-am gasit, ca am multe intrebari pentru tine! (eu sunt ”foarte incepatoare” in bucatarie) ..
Maine fac primul meu bulion.
1. in primul rand, imi place foarte mult ca nu adaugi conservanti, sare sau ulei, asa vreau sa fac si eu. deoarece nu am beci, sticlele le voi tine in casa cu mine, in camara... crezi ca in acest caz trebuie sa le mai dau un clocot in vas cu apa dupa ce le pun dopul, sau nu e nevoie?
2. merge si sa tai rosiile si sa le dau direct prin masina, fara prefierbere?
3. tu cate kg de rosii ai avut? e adevarat ca la 10 kg de rosii ies circa 5 litri de suc?
4. daca in loc de dopuri o sa leg sticlele cu celofan, este posibil sa se umfle si sa se rupa?
sper sa ai rabdare sa raspunzi, multumesc de pe acuma.
cand o sa fiu experta in conserve, o sa dau si eu sfaturi, promit!
la 25.08.2010, 15:55
Laura scumpa am sa-ti raspund cu mare placere la intrebari....
1- sticlele , astfel preparate cum am spus le tin in camara un an de zile( numai sa ajunga)
2- rosiile eu le tai si apoi le fierb- asa fac eu dar nu inseamna ca nu se poate face si altfel( dar nu raspund de consecinte)
3 - Din 10 kg rosii iti vor iesi intr-adevar 5 l de bulion....
4 - nu am incredere de loc in sticlele cu celofan...se poate crapa celofanul si se strica bulionul.....
Daca nu esti lamurita cu ceva, am sa-ti raspund cu mare placere....
Bafta si asteptam poze cu rezultatul....
la 25.08.2010, 23:12
ce frumos arata..........la iarna stiu ce camara sa atac......hahaha..........................
la 26.08.2010, 14:41
Sidy, vin la tine......
Vezi toate comentariile (10)
COMENTEAZA