Bulz dacic

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
16 Sep 2014 | 9360 vizualizari
Bulz dacic

Am gasit aceasta reteta in revista Practic in bucatarie din cel mai recent numar! Sotul cum a vazut reteta a si zic ca vrea, asa ca, dorintele sunt dorinte si trebuiesc indeplinite! Au ras tot din farfurie si el si mama, iar asta este cea mai mare multumire a mea...

Ingrediente

  • 5 felii costita afumata, dezosata
  • 3 oua
  • 150 gr cas de oaie
  • 3 oua
  • malai
  • sare
  • apa

Mod de preparare

Intr-un ceaun, punem niste apa la fiert cu sare si o lingura malai. Cand clocoteste, turnam malai in ploaie, amestecam cu telul, pana obtinem o mamaliga nici prea moale, nici prea tare.

O rasturnam pe un platou si o lasam sa se racoreasca, atat cat sa o suportam in maini.

Costita o taiem feliute si o rumenim intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei.

Din oua pregatim niste ochiuri.

Casul il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Rupem mamaliga in 3, sau puteti face una mai mare sa pregatiti mai mult bulzuri.

Luam prima bucata de mamaliga, o intindem in maini, presaram putin cas ras, cateva feliute de costita si formam o minge, pe care o aplatizam putin. La fel procedam si cu celelalte.

Intr-o tava punem hartie de copt si asezam bulzurile.

Deasupra asezam cate un ochi si mai presaram putin cas.

Introducem tava in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 10-15 minute.

Le scoatem cand sunt gata, lasam 2-3 minute sa se racoreasca si servim.

Poate fi servit simplu sau cu smantana!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz dacic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec aperitiv a la Motan

Postat de MotanLaOale

Chec aperitiv a la Motan

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Evantai cu legume si branzeturi

Postat de merisor67

Evantai cu legume si branzeturi

Incepem cu cartoful si dovlecelul pe care le preparam separat. Curatam cartoful de coaja, il spalam si il feliem in rondele, apoi prajim rondelele in ulei de masline cateva minute, pe o parte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.09.2014, 22:05
bun bun
la 16.09.2014, 22:06
Pfff, cu cas, cu ou, cu tot dichisul! Ma inscriu prima la o portie, cat de mica!
la 16.09.2014, 22:07
ah, mi-a luat-o Motan inainte!
la 16.09.2014, 22:12
Multumesc Vladimir
la 16.09.2014, 22:12
) Irina am ingredientele necesare asa ca va fac imediat

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking