Bulz taranesc 4 portii

Postat de nico15 in Porc
7 Aug 2014 | 8804 vizualizari
Bulz taranesc  4 portii

Dupa cum cunoasteti sunt diferite tipuri de pregatire a bulzului, specifice fiecarei zone, sau reteta mostenita de la parinti sau bunici, asa ca evident si eu am o reteta dupa cum urmeaza:

Ingrediente

  • 300 g de malai,
  • sare,
  • unt,
  • 100 g kaizer,
  • 100 g branza de burduf,
  • 100 g branza telemea,
  • unt,
  • 4 oua,
  • boia afumata (pe care nu ma mai satur sa o folosesc si care da un gust deosebit)

Mod de preparare

Punem 700 ml de apa intr-un ceaun,  saram, lasam sa inceapa sa fiarba apa, dupa care turnam tot malaiul in bloc si incepem sa amestecam. Cand mamaliga prinde forma adaugam cateva cubulete de unt si continuam amestecarea. Aceasta va fi gata cand nu va mai sta lipita de marginile ceaunului.

Intr-o tigaie punem ulei si adaugam kaizerul (costita/bacon) care a fost taiat in cubulete, adaugam putina boia afumata si lasam sa se soteze, dupa care il scoatem si il lasam in asteptare. Pregatim branza de burduf si radem si telemea pe razatoarea mica.

Cand mamaliga este gata se ia si le rastoarna intr-o tava si o lasam sa se raceasca putin cat sa o putem tine in mana.

Amestecam intr-un castron unt, branzeturile cu kaizerul si vom trece la formarea bulzului. Facem rotocoale de mamaliga in mijloc facem o gropita in care punem amestecul din branzeturi si kaizer, inchidem bila din mamaliga si trecem la urmatoarea.

Pregatim gratarul si  ungem cu putin unt fiecare bila, dupa ce gratarul s-a incins adaugam cele patru bulzuri (eu am pus doua si doua, pe grill). Asteptam sa se friga pe prima parte dupa care le intoarcem si pe cealalta parte.

Inainte de servire, pregatim 1-2 oua dupa preferinta fiecaruia per portie. Am trecut aceasta reteta la mancaruri cu carne deoarece am folosit bacon si nu am stiut in ce alta categorie de retete sa o incadrez.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz taranesc 4 portii" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de porc impanata cu usturoi

Postat de AdrianUdrea

Friptura de porc impanata cu usturoi

Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin....

Citeste continuarea

Rulada de vitel cu sos de rosii si prune uscate

Postat de ctlina

Rulada de vitel cu sos de rosii si prune uscate

Incălziti uleiul intr-o tigaie profunda pe foc.   Puneți ruladele și lăsați-le sa se rumeneasca pe toate partile timp de 5 minute.  Se pun condimentele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2014, 17:36
delicios..
la 07.08.2014, 19:11
la 07.08.2014, 20:52
la 08.08.2014, 09:34
la 12.08.2014, 15:08

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking