Ingrediente
- 2 l apa
- 50g sare
- 400g malai
- 200 g telemea
- 200 g salam Nobil
- 5 oua
- 50 g unt
Mod de preparare
Bulzul se prepara astfel:
Intai preparam o mamaliguta :
Punem apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp in care mai amestecam din cand in cand.
Sa revenim la bulzul nostru .
Cand mamaliga este aproape gata ,adaugam branza pe care o dam prin razatoarea mare inainte ,3 oua, salamul tocat cubulete ,apoi ungem o tava cu unt , aseazam uniform mamaliguta,lasam 20 minute la cuptor .
Cand bulzul este aproape gata, mai adaugam 2 oua batute ca pentru omleta si intindem uniform deasupra bulzului.
Introducem tava in cuptor si mai lasam la foc potrivit in 10 minute .
Scoatem tava pe un tocator,lasam putin sa se zvante si bulzul este gata pentru a fi servit!
Pofta buna va doresc si spor la bucatarit !
Daca ti-a placut reteta noastra "Bulz rapid" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|