Chifteluţe cu legume în aluat

Postat de diaconta in Aperitive / Garnituri
1 Ian 2013 | 5126 vizualizari
Chifteluţe cu legume în aluat

Tare mult îmi plac „trăistuţele” astea,mai ales dacă e o masă de sărbătoare.Am încercat două variante,biluţele din aluat în care am pus carnea cruda şi trăistuţele în care am pus chifteluţele prăjite.Am preferat a doua variantă deoarece noua ne place carnea mai „făcută”.Pentru că am folosit un aluat mai delicat,nu am putut să le las prea mult în cuptor.

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr Mascarpone sau crema Philadelphia
  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura otet
  • 4 linguri smântâna
  • ½ lingurita praf de copt
  • Sare,piper
  • Pentru chiftele:
  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 catei de usturoi
  • O lingura pesmet
  • Sare,piper,boia
  • Verdeata
  • Pentru umplutura de legume:
  • Ciuperci
  • Amestec mexican de legume
  • Verdeata
  • Sare,piper
  • ulei

Mod de preparare

Am pregatit mai întâi aluatul.

Am amestecat crema mascarpone cu galbenusurile,smântâna,otetul.

Am pus apoi faina amestecata cu sare,piper si praful de copt.

Am framântat un aluat omogen,am acoperit cu folie si am lasat la frigider cam o ora.

Am pregatit compozitia de chiftele,amestecând toate ingredientele.

O parte din compozitie am folosit-o cruda,iar din cealalta am prajit chiftelute.

Ciupercile le-am calit cu putin ulei,am adaugat legumele si verdeata.

Am scos aluatul de la frigider,am facut mai întâi niste bilute,pe care le-am întins si am pus umplutura de chiftele.Le-am împachetat sub forma de bilute si le-am pus la cuptor pâna s-au rumenit,aproximativ 30 de minute.

Din restul aluatului,am întins o foaie foarte subtire si am taiat cercuri cu ajutorul unui bol cu diametrul de 18 cm.

Am pus legume si cate o chifteluta,am adunat ca o bocceluta si am legat cu brida de silicon.

Le-am pus la cuptor cam 35 de minute.

De preferat se servesc reci.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifteluţe cu legume în aluat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aloo bonda

Postat de epurasha2bb

Aloo bonda

Se fierb cartofii, se paseaza ca la piure dar fara sa adaugi lapte sau unt in ei.In acesti cartofi pasati adaugi condimente :un varf de lingurita garam masala , un varf de lingurtita praf...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.01.2013, 14:25
bune bune si frumoase
la 01.01.2013, 14:29
bune
la 01.01.2013, 14:30
Ce bune sunt dar cum arata..Te felicit
la 01.01.2013, 14:34
ce frumos arata
la 01.01.2013, 14:35
bune si tare frumoase!

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking