Bundas kenyer!

Postat de panacris in Mancare copii
8 Sep 2012 | 5463 vizualizari
Bundas kenyer!

In traducerea libera preparatul se numeste "paine imblanita!", dar din cate am inteles eu se aseamana cu friganelele sarate, ce se consuma alaturi de mancare de mazare proaspata. Nelipsite din copilarie, le/am adoptat si in familia mea, fiind vedeta de weekend a micului dejun, simplu si harnitor. Pofta buna!

Ingrediente

  • paine mai veche 8 felii,
  • oua 4 bucati,
  • sare iodata,
  • ulei de palmier ptr prajit

Mod de preparare

Ouale se bat energic cu putina sare. Feliile de paine se trec prin oul batut, apoi se pun la prajit in uleiul fierbinte. Se servesc ca atare sau in combinatie cu branza, cascaval, branza topita, dupa gustul fiecaruia. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bundas kenyer!" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter

Postat de Zamfira

Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter

Alegem o franzele alba cu felii mai grosute, veche de o zi, doua. Pentru varianta dulce: se pun feliile de franzela pe rand in lapte, apoi in ouale batute. Nu trebuie sa tinem prea mult...

Citeste continuarea

Bundas Kenyer (paine cu ou)

Postat de bianca92

Bundas Kenyer (paine cu ou)

Oula se bat foarte bine cu furculita si se adauga sarea. Se pune uleiul la incins. Pe rand, inmuiem o felie de paine in ou si o punem in tigaie. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2012, 11:27
iar io le zic friganele
la 08.09.2012, 11:27
la 08.09.2012, 11:29
la 08.09.2012, 11:30
Gabi,friganelele le treci intai prin lapte
la 08.09.2012, 11:36
ahaaaaa

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking