Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone

Postat de gabrielaiancu in Prajituri
22 Dec 2011 | 4637 vizualizari
Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone

Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone (reteta adaptata dupa cea a Marthei Stewart) Aceast bundt este foarte pufos si se potriveste de minune cu glazura de mascarpone pe care am facut-o. Nu este foarte dulce, pentru ca nu-mi plac ca dulciurile sa fie mai dulci decat este necesar si este plin de savoare, datorita aromelor de la sucul si coaja de lamaie si bineinteles datorita ghimbirului (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

Ingrediente

  • Ingrediente pentru prajitura:
  • 150 g unt nesarat, la temperatura camerei, plus mai mult pentru tava
  • 250 g faina, plus mai mult pentru tava
  • 1 lingura coaja de lamaie rasa
  • sucul de la 1 lamaie
  • 3 linguri ghimbir confiat
  • 1 lingurita praf de copt1 lingurita sare
  • 1 lingurita ghimbir praf
  • 200 g zahar cristal
  • 4 oua mari
  • 150 g smantana
  • Ingrediente pentru ghimbirul confiat:
  • 1 radacina proaspata de ghimbir curatata si taiata in cuburi mici
  • 2 cani apa
  • 150 g zahar cristal
  • 2 linguri zahar cristal pentru pudrare
  • Ingrediente pentru glazura de mascarpone:
  • 2 linguri zahar cristal
  • 1 lingura apa
  • 200 g crema mascarpone
  • 150 g smantana

Mod de preparare

Mod de preparare al prajiturii:

1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf, praful de copt si sare. Dati bolul deoparte.

2. Folosind un mixer, bateti la vitezie medie, untul cu zaharul pana cand devine pufos, aprox. 4-5 minute. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati si sucul de lamaie.

3. Adaugati faina in trei parti, si continuati sa amestecati cu mixerul la viteza mica. Cand faina s-a incorporat bine, adaugati smantana, amestecati in continuare bine, apoi finalizati (intotdeauna) cu restul de faina ramas. Aveti grija sa nu amestecati prea mult compozitia. Turnati compozitia in tava si nivelati-o cu o saptula din plastic.

4. Coaceti bundtul pana cand devine auriu, in jur de 20-30 minute (daca prajitura se aureste prea mult si prea repede, acoperiti-o cu o folie de aluminiu si continuati sa o coaceti, sau dati temperatura cuptorului la 150°C). Lasati prajtitura sa se raceasca bine inainte de a o scoate din tava, aprox. 30 minute. Serviti-o cu glazura de mascarpone si ghimbir confiat.

Mod de preparare al ghimbirului confiat:

1. Taiati o radacina mica de ghimbir in cuburi mici. Puneti pe foc o cratita mica cu 2 cani de apa si 150g zahar si amestecati pana cand zaharul se dizolva. Atunci cand acest sirop incepe sa fiarba, adaugati cu mare grija cuburile de ghimbir si lasati-le sa fiarba in siropul cu zahar pentru 30-40 minute, la foc mediu. La final, ar trebui sa obtineti un ghimbir translucent, moale, putin crocant.

2. Folosind o paleta deasa luati ghimbirul din sirop si scurgeti-l bine pe un gratar din metal. Dupa ce s-a racit, puteti sa-l pudrati cu zahar cristal.

Mod de preparare al glazurii de mascarpone:

1. Intr-un ibric dati in clocot 2 linguri de zahar cu o lingura de apa. Cand zaharul s-a topit iar consistenta siropului este groasa (aprox.2-3 minute), luati ibricul de pe foc si raciti bine siropul.

2. Folosind un mixer, mixati la viteza medie, timp de 2 minute, crema mascarpone cu smantana. Turnati cu grija siropul de zahar peste amestecul de mascarpone si amestecati pana se incorporeaza bine. Folositi glazura la decorarea bundtului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu prune si mascarpone

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu prune si mascarpone

Intr-un bol spargeti ouale. Incepeti si mixati, adaugati zaharul treptat si mixati pana isi dubleaza volumul si compozitia este spumoasa. Adaugati mascarponele si laptele, le amestecati bine....

Citeste continuarea

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Postat de simona72

Placere nevinovata cu lamaie si afine

Pentru inceput tin sa precizez daca se poate sa folositi lamai bio. Daca nu, le spalati foarte bine cu apa calda si un burete de bucatarie. Lamaia, de marime potrivita, se taie in felii, se scot...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2011, 11:36
Bun venit la noi Gabriela!
la 22.12.2011, 11:48
Bun venit, Gabriela! Te asteptam cu un zimbet si o virba buna alaturi de noi. Pe acest site, criticile sint interzise
la 22.12.2011, 11:59
Bine ai venit!
la 22.12.2011, 12:04
Multumesc pentru primirea calda! sper sa va incante fotografiile si retetele mele!
la 22.12.2011, 12:17
bine ai venit!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking