Burek

Postat de marcelas in Aperitive / Garnituri
31 Ian 2010 | 9962 vizualizari
Burek

Ingrediente

  • 500g faina
  • 100g unt
  • putina sare
  • apa calduta
  • 500-600g branza dulce
  • 250g branza telemea
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri smantana
  • unt si ulei pentru uns

Mod de preparare

Facem un aluat din faina, unt topit, sare si apa calduta, cat cuprinde. Rezulta un aluat mai tare, dar suficient de moale, ca sa il putem intinde cu sucitorul si sa obtinem o foaie subtire, aproape la fel de subtire ca si foaia de taietei.
Dupa ce am facut aluatul, il impartim in patru parti aproximativ egale.
Intindem bine si cat mai subtire o bucata de aluat. O ungem cu unt topit si cald.
Intindem umplutura de branza intr-o parte a foii, pe verticala si incepem sa rulam. Camd am terminat de rulat, invartim rulada intr-o spirala, pe care o ungem bine cu unt sau ulei si o asezam pe o tava (pe care am pus o folie de silicon sau hartie de pergament).
Umplutura de branza:
Framantam bine branza telemea, pe care o amestecam cu branza dulce, smantana si cele 3 galbenusuri.
Obtinem patru placinte, pe care le ungem din belsug cu ulei si le dam la cuptor la 375F, pana sunt coapte si rumenite bine. Dupa ce le scoatem din cuptor, le ungem din nou cu ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)

Postat de alinutza1983

Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)

1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si...

Citeste continuarea

Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek

Postat de ExploraCuisine

Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek

Cum se prepara Placinta foietaj cu branza de vaci reteta traditionala turceasca de burek Mai intai preparam crema de branza, punem branza intr-un bol, adaugam ouale intregi si omogenizam,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2010, 17:54
ohh,ce rumene si frumoase au iesit!macar bucatica rupta trimite-mi-o si mie!
la 31.01.2010, 19:49
Cu placere!
la 01.02.2010, 23:36
Minunati burecii astia ! Am sa-i incerc si eu
la 08.02.2010, 13:52
nu merg si cu alta umplutura?
la 16.02.2010, 06:53
Poti sa incerci. I-am gasit de cumparat in varianta cu carne, visine sau spanac. Nu mi-au displacut, dar totusi ii prefer cu branza.

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking