Ingrediente
-
- Piept de rata – 3 buc
- Raclette fondue – 6 feliute
- Ceapa rosie – 3 buc
- Galbiori – 300 g
- Unt – 25 g
- Felii Camembert– 4 felii
- Ulei de masline – 1 lingura
- Cimbru uscat – ½ lingurita
- Vin alb demisec – 40 ml
- Salata creata – 8 frunze
- Sirop fructe de padure – 4-5 linguri
- Vin rosu – 50 ml
- Rosie – 1 buc
- Chifla de hamburger – 4 buc
- Galbenus de ou – 2 buc
- Sare si piper – dupa gust
Mod de preparare
-
Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;
-
Taiati-le cuburi;
-
Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;
-
Amestecati-le cu sare si piper;
-
Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;
-
Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;
-
Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;
-
Puneti ulei de masline si unt in tigaie;
-
Tocati usturoiul marunt;
-
Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;
-
Taiati ceapa rosie julien;
-
Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;
-
Asezati carnea pe chifla;
-
Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;
-
Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;
-
Serviti cu cartofi prajiti;
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Burger Frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|