Burger Frantuzesc

Postat de AlexTeacher in Reteta de vedeta
18 Mar 2016 | 5740 vizualizari
Burger Frantuzesc

Dupa parerea mea, asta-i cel mai gustos burger! Si-o spun in cel mai obiectiv mod cu putinta :))) 

Ingrediente

    • Piept de rata – 3 buc
    • Raclette fondue – 6 feliute
    • Ceapa rosie – 3 buc
    • Galbiori – 300 g
    • Unt – 25 g
    • Felii Camembert– 4 felii
    • Ulei de masline – 1 lingura
    • Cimbru uscat – ½ lingurita
    • Vin alb demisec – 40 ml
    • Salata creata – 8 frunze
    • Sirop fructe de padure – 4-5 linguri
    • Vin rosu – 50 ml
    • Rosie – 1 buc
    • Chifla de hamburger – 4 buc
    • Galbenus de ou – 2 buc
    • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Eliminati grasimea de la 2 piepti de rata – pastrati grasimea de la un singur piept;

  • Taiati-le cuburi;

  • Bagati-le in masina de tocat carne (Ankarsrum) si tocati-le;

  • Amestecati-le cu sare si piper;

  • Taiati feliile de Raclette in bucati egale si inchideti-le in interiorul burgerilor;

  • Pregatiti burgerii pe gratar (se servesc mediu) cca 2-3 min pe fiecare parte si lasati-i la odihnit 5-10 min;

  • Ungeti chiflele cu galbenusul de ou si lasati-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 3-4 minute pana se rumenesc;

  • Puneti ulei de masline si unt in tigaie;

  • Tocati usturoiul marunt;

  • Trageti galbiorii in tigaie cu sare, piper, cimbru si usturoi si stingeti cu vinul alb;

  • Taiati ceapa rosie julien;

  • Caliti-o in putin unt si puneti apa deasupra – lasati-o sa fiarba, iar in momentul in care a scazut apa, turnati siropul peste si dati focul mai mic, lasand-o sa se caramelizeze usor;

  • Asezati carnea pe chifla;

  • Peste aceasta puneti ceapa caramelizata si felia de branza Camembert;

  • Adaugati galbiorii peste, rondelele de rosie si salata creata;

  • Serviti cu cartofi prajiti;

    Pofta buna ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger Frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Foie gras

Postat de Sylvia

Foie gras

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie...

Citeste continuarea

Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Postat de Lia1

Supa-crema de rosii by Jamie Oliver

Puneti 1 ceapa+1 morcov+1 catel usturoi+1 mana busuioc proaspat la calit, la focul cel mai mic, intr-o cratita mare cu cateva linguri de ulei de masline. Acoperiti oala! Caliti timp de 20 de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.03.2016, 14:22
apetisant, mai greu cu Raclette fondue, asta n-am folosit niciodata, de fapt nu stiu ce este
la 18.03.2016, 14:45
la 18.03.2016, 14:46
bun bun
la 18.03.2016, 14:51
la 18.03.2016, 15:41
Eh! Fineturi a la Alex!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking