Ingrediente
- 1 calamar mare
- pt umplut:
- 1 ceapa mica rosie
- 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
- 1 praf de sare si piper
- 1 lingura de macrou afumat taiat marunt
- 2-3 linguri de orez
- pt sos:
- 1 cescuta suc de rosii
- 1 cescuta apa
- 1 cescuta vin rosu(am avut eu), as fi preferat alb
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 mana de rosii chery
Mod de preparare
Calamarul a fost intreg cu tot cu tentacule. Deci, indepartam tentaculele de la calamar, intestinele si osul care-l are in dotare. Il spalam bine pe interior.
Pt umplutura: taiem ceapa rosie marunt, o punem intr-un castronel, iar peste adaugam celelate ingrediente. Amestecam bine, iar cu compozitia rezultata umplem calamarul. Prindem marginile cu o scobitoare. Punem calamarul umplut intr-o tigaie sau wok cu marginile inalte, sa nu stropim tot aragazul si prajim calamarul pe ambele parti pt 3-4 minute.
Eu am preferat sa-l fac in vasul pt orez, asa ca am asezat calamarul in vasul pt orez, am adaugat sucul de rosii, apa, un praf de sare si piper. Din cand in cand intoarcem calamarul, iar dupa 20-25 minute, adaugam vinul, rosiile chery, zaharul, un strop de ulei de masline si busuiocul. Mai lasam sa fiarba inca 10 minute.
Inainte sa fie servit am taiat capatul cu scobitoarea, am adaugat sosul in farfurie si gata.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Calamar umplut" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (18)
|